Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

26.08.2024
249

LAHOR AKTIVAN TOKOM AVGUSTA

Tokom avgusta mjeseca takmičili smo se na nekoliko regata i tradicionalno učestvovali na manifestaciji Bokeška noć, navode iz JK Lahor.

 

Regata Memorijal Spasić i Mašera – Tivat

Polovinom avgusta (16. – 17.) naši timovi u klasi Optimist i ILCA nastupili su na regati „Memorijal Spasić – Mašera“. U konkurenciji 50 jedriličara i jedriličarki naš klub je nastupio sa 6 brodova u klasi ILCA4, 2 broda u klasi ILCA6 i 13 brodova u klasi Optimist. Jedrilo se tokom dva dana po slabom do umjerenom oštrijalu.

Naš Nikola Matijević uspio je da u klasi Optimist u kategoriji do 12 godina zauzme prvo mjesto dok je njegov klupski drug Damir Đešević zauzeo treće mjesto. Nikola je takođe bio drugi u generalnom plasmanu. U konkurenciji djevojčica prvu medalju uzela je Ana Šaranović zauzevši 2. mjesto.

U klasi ILCA4 prvo i drugo mjesto zauzeli su lahoraši Vanja Strahinja i Aleksa Roganović a Vanja je bila prva i u kategoriji djevojčica gdje su joj se priključile i Isidora Kovačević i Katarina Ivanina, obje iz Lahora. U klasi ILCA6 Nina Strahinja je zauzela 3 mjesto u generalnom plasmanu.

PRVENSTVO CRNE GORE ZA KLASU OPTIMIST – HERCEG NOVI

Već narednog vikenda (23. – 25. avgust) nastupali smo na prvenstvu Crne Gore za klasu Optimist gdje smo učestvovali sa 12 brodova na kojima je jedrilo 6 dječaka i 6 djevojčica. Viđena je velika borba za medalje tokom sva tri dana jedrenja i 5 trka odjedrenih po umjerenom oštrijalu. Rezultati nisu izostali, pa je Damir Đešević završio na trećem mjestu u generalnom plasamanu i drugom mjestu u konkurenciji do 12 godina. Nikola Matijević je tokom zadnjeg dana jedrenja izgubio medalju u generalnom plasmanu ali mu je za utjehu ostala bronza u kategoriji do 12 godina. Nika Živković je bez problema uzela zlato u konkurenicji djevojčica jer je u generalnom plasamnu bila peta.

BOKEŠKA NOĆ 2024

Istog vikenda (24. avgust) naš klub je tradicionalno nastupio na manifestaciji Bokeška noć. Povorka jedrilica našeg kluba predvođena brodom Stella Maris jedriličara i dugogodišnjeg prijatelja kluba Mata Dabovića obilježila je početak takmičarskog programa. Povorka je kružila akvatorijumom ispred zidina grada do završetka oficijalnog programa i proglašenja pobjednika, navodi se u saopštenju.

Podijeli na: