Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

17.12.2019
2713

KOTORSKI AUTOMOBILISTI BEZ PREMCA

Svečanost povodom proglašenja najboljih za prvenstvo u brdskim trkama 2019, u organizaciji Auto-moto sportskih klubova Crne Gore, održana je sinoć u poslovnom centru „Vukšić”.

Nagrada Zlatna kaciga za ovogodišnju trkačku sezonu uručena je automobilistima Željku Batu Banićeviću i Dejanu Niloviću.

Skup je otvorio „Gorski car” najuspješniji crnogorski vozač svih vremena, koji je prisutan u sportu više od 44 godine, a za to vrijeme 35 puta je bio prvak Crne Gore.

Uz dvije Zlatne, ima i dvije Dijamantske kacige,koje je osvojio u bivšoj Jugoslaviji.

„Zahvalio bih se medijima koji promovišu naš sport, klubovima, organizatorima takmičenja i dobitnicima, kao i Dušku Vukšiću, koji nam pomaže u organizaciji ovog programa i da poželim automobilistima i dalje dobre rezultate”, istakao je Banićević.

Predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je naglasio da mu je zadovoljstvo što je u društvu vrhunskih sportista i da će Kotor i naredne godine biti dobar domaćin, sada već čuvene trke, koja okuplja veliki broj takmičara.

„Lokalna samouprava će u skladu sa svojim mogućnostima, podržavati automobilista i kotorski klub, a nedavno smo o tome i razgovarali na našem zajedničkom sastanku”, rekao je gradonačelnik.

Direktor Auto moto saveza Crne Gore Zoran Bakrač je istakao da će ova organizacija, kao članica Svjetske automobilističke federacije FIA i dalje pružati podršku crnogorskim automobilistima i auto moto sportskim klubovima Crne Gore.

Na sinoćnjoj svečanosti uručena su priznanja najboljim automobilistima po kategorijama, a auto moto sportski klub „Kotor” je po deseti put zaredom osvojio titulu prvaka Crne Gore i tako pokazao da mu na ovim prostorima nema premca.

Tokom večeri, koju je vodio novinar Željko Šoć, a u programu učestvovali duet Sonja i Saša te kotorski komičar Dragan Sklender Pele, organizovano je i sakupljanje novčanih priloga za pomoć našem sugrađaninu Tomu Sotiroviću.

Podijeli na: