Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

08.07.2020
2383

KOTORANIN MILOŠ KATURIĆ MVP KOŠARKAŠKE 3A LIGE TEKSASA

Kotoranin Miloš Katurić već dvije godine studira i igra košarku u Sjedinjenim Američkim Državama, živi u mjestu Greenbury, koje je pola sata udaljeno od Dalasa i učenik je North Central Texas akademije.

Igrom pod obučima počeo je da se bavi sa pet i po godina i bio je član košarkaškog kluba „Kotor“, gdje su mu treneri bili Momo Knežević, Nikola Begović i Boško Vukčević.

„Ova druga godina u Americi je za mene bila dosta drugačija, prvo zato što sam stariji i nisam više u mlađoj kategoriji, već sam bliži najstarijim grupama, bilo mi je lakše jer sam bolje naučio engleski jezik i bolje sam se snalazio na časovima i uopšte utakmicama koje smo igrali“, kaže Miloš za Radio Kotor.

Ova sezona ostaće upamćena i po tituli MVP.

„Tokom godine igrao sam 6A i 3A ligu i na finalnom turniru za 3A ligu ekipno smo bili najbolji, a ja sam proglašen za MVP-ija u Teksasu.

I dalje igram na poziciji plejmejkera, mada me trener nekada ubaci i na mjestu „dvojke“.

Košarka je timski sport, dok sam igrao u „Kotoru“ svi smo se međusobno poznavali, a u Americi dolazimo sa svih strana svijeta, dok treninzi najviše zavise od trenera.

Zadovoljan sam načinom rada i obrazovanja i opravdao sam stipendiju, jer sam pozvan i za sljedeću godinu da nastavim školovanje“, dodaje talentovani Katurić, koji priznaje da ove godine nije imao puno vremena da se bavi, njemu omiljenim sportom „crosscountry“.

Miloš ističe da je korona mnogo toga promijenila u Americi i da tokom dana ima dosta obaveza.

„Korona je promijenila baš dosta stvari. Prekinuli smo turnire, mnogi termini su pomjereni i otkazani.

Moja škola je bila u karantinu skoro tri mjeseca, imali smo onlajn nastavu, ali smo ipak trenirali.

Nadam se da ćemo nastaviti u septembru, ako se korona povuče, ako ne, ima dosta varijanti koje mogu da se dese.

Moj radni dan počinje buđenjem u 7 sati.

Do 8 i 30 nas osam učenika obavljamo kućne poslove u našoj rezidenciji u kojoj živimo, nakon toga slijedi nastava do 14 i 30, s tim da između časova imamo ručak.

Od 15 do 17 sati radimo teretanu, slijedi povratak u rezidenciju i večera u 17 i 45.

Iza 19 sati je slobodno vrijeme“, kazao je Katurić i naglasio da, osim Instagrama, nema puno vremena da prati zbivanja u crnogorskoj i košarci bivših jugoslovenskih prostora, ali da gleda NBA ligu i smatra da su „Lejkersi“ ove sezone najbliži tronu, naravno, ako to dozvole epidemiološki uslovi.

Na pitanje kako provodi vrijeme u Kotoru, rekao je kratko „Treniram, družim se sa prijateljima i kupam“.

Milošu smo poželjeli lijep odmor i da po povratku u Teksas nastavi sa uspješnim školovanjem i dobrim košarkaškim partijama, a on je obećao da će i naredne godine svoje utiske podijeliti sa slušaocima Radio Kotora.

Podijeli na: