Sport

07.07.2020
141

KONTROLNO MJERENJE JUNIORSKE VATERPOLO REPREZENTACIJE

Nakon kontrolnog mjerenja seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su kao što su i najavili mjesec dana poslije inicijalnog, realizovali i kontrolno mjerenje juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je bila prvak Evrope 2013. i 2017. godine, a 2016. godine je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Podgorici.

Sastav juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore su okupili selektor Petar Radanović i trener Vido Lompar, koji su prisustvovali mjerenjima koja su realizovana na bazenu Instituta "Dr Simo Milošević", u Igalu i dobili kompletan uvid u podatke morfološke dijagnostike, vrijednosti potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i bazalnog metabolizma, mineralnog sastava koštanog sistema, proteina i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević kao i inženjer IT Miodrag Zarubica.

Profesor Bjelica se zahvalio selektoru i treneru juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore Radanoviću i Lomparu na ukazanom povjerenju u toku trenažnog procesa i ukazao im na razlike kontrolnog u odnosu na inicijalno mjerenje.

Profesor Bjelica je takođe naveo da se sve veća pažnja u savremenom sportu poklanja fiziologiji sporta i sportskoj medicini i da u zavisnosti od parametara koji se dobijaju kroz dijagnostiku u sportu, trenažni procesi postaju racionalniji i efikasniji.

 

Podijeli na: