Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

19.10.2021
847

KNEŽEVIĆ: VUKČEVIĆ U AMERICI, SVE MLAĐE SELEKCIJE U POGONU

Nedavno je počela nova košarkaška sezona u Crnoj Gori, ali na žalost, iz našeg grada, neće biti seniorske ekipe, koja bi se takmičila u Prvoj B ligi, jer za to nisu obezbijeđena sredstva u iznosu od nekih desetak hiljada eura.

Svake godine iz KK „Kotor“ ode po jedan ili više talentovanih košarkaša, kako bi napredovali i unaprijedili svoje znanje.

„Posljednji primjer je talentovani Maksim Vukčević“, rekao je za naš program trener Momo Knežević.

„Naš najtalentovaniji dječak, Maksim Vukčević je pronašao svoj angažman i put dalje u košarkaškom smislu, otišao je za SAD, na sportsko usavršavanje i školovanje.

Dobio je primamljivu ponudu jedne kvalitetne srednje škole iz Njujorka da tamo nastavi sa školovanjem.

To je škola koja puno ulaže u sport i košarku, Maksim će imati idealne uslove da pokaže svoj talenat i da krene boljim stopama i napravi nešto značajnije u svojoj karijeri.

Jako mi je drago zbog toga, ako i bilo kojeg drugog klinca, koji pronađe neku svoju mogućnost za napredak i uasvršavanje, jer to ovdje nema.

Ne prođe godina, a da neki dječak ne iskoči iz osrednjosti i pokaže pristojan kvalitet.

Imali smo talentovane košarkaše u klubu, mladu i perspektivnu ekipu, sticajem okolnosti nekoliko njih je bilo i na reprezentativnom spisku, od Luke Tomovića, Vasilija Jovanovića do Maksima Vukčevića i da ne nabrajam dalje.

Međutim stalo je ista priča, koja se završava nedostakom finansijskih sredstava.

Mi imamo pristojan rad za razvoj mladog igrača do 18 godina, ali dalje ne zavisi od nas“, kazao je Knežević za Radio Kotor.

Košarkaški klub Kotor je prepoznatljiv po mlađim selekcijama.

„Nastupamo godinama sa svim kategorijama-juniori, kadeti, pioniri, mlađi pioniri i mini basket i uz još tri ili četiri kluba, jedini smo u Crnoj Gori koji imaju sve mlađe selekcije“, zaključio je Knežević navodeći da igrači u kasnijoj fazi svoje karijere odlaze u veće košarkaške centre, jer ovdje nemaju uslove za razvoj.

Pioniri Kotora u prvom kolu Južne regije izgubili su od Sutjeske kao gosti 66-39, a u drugom su poraženi od Starsa 109-42.

Kadeti Kotora na startu nove sezone izgubili su od Mornara 86-52, a u drugom kolu pobijedili su Antivari kod kuće 75-59.

Podijeli na: