Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

18.01.2020
352

GOJKOVIĆ: UTAKMICA SA NJEMAČKOM PRESUDNA

Najbolji crnogorski vaterpolisti pružili su dobru partiju protiv favorizovane Hrvatske, ali ipak nisu uspjeli da dođu, makar do remija, u duelu, koji je odlučivao o najboljem u grupi A na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Ajkule" su nadoknadile minus od pet golova, a onda pale u finišu 11-10.

"Ne možemo reći da smo kod 10:5 vjerovali da možemo da se vratimo, ali smo htjeli da igramo do kraja. Na 10:7 se pojavila vjera, vidjelo se i po reakciji klupe, a na 10: 10 smo imali i napad da preokrenemo. Kasnije i igrača više da dođemo do remija. Raduje je karakter koji su pokazali igrači i moramo da izvučemo ono najbolje iz ove utakmice i da se okrenemo Njemačkoj. Hrvatsku da zaboravimo, jer naredna utakmica je za nas presudna", istakao je Gojković.

 Bogdan Đurđić smatra da se ekipa previše potrošila jureći prednost rivala, te da je to koštalo u finišu.

 "Napravili smo odličnu seriju, vratili se u meč, ali je za totalni preokret falilo svježine i sreće. Potrošili smo se jureći rezultat, a mislim da ni prve tri četvrtine nijesmo bili loši toliko koji govori prednost Hrvatske. Ne smijemo da dozvolimo da protivnik ode na pet golova plusa, na tome moramo da radimo. Da se odmorimo, a onda da svim snagama odigramo protiv Njemaca, jer smo i prije turnira znali da nam je ta utakmica najvažnija".

 Dimitrije Obradović je rekao da igra u posljednjoj dionici hrabri pred nastavak prvenstva.

 "Kao da smo pregorjeli u želji na startu, jer smo tek kasnije odigrali onako kako želimo. Došli smo do izjednačenja, nijesmo imali sreće da preokrenemo, ali nastup u drugom poluvremenu, pogotovo u posljednjoj četvrtini, može da bude mnogo bitan za nastavak takmičenja. Ako ponovimo takvo izdanje protiv Njemačke, neće biti problema", rekao je Obradović.

 Crna Gora danas od 17 i 30 igra sa Njemačkom.

Podijeli na: