Sport

04.02.2020
151

GOJKOVIĆ: ODLAZAK U MANASTIR JE MOJ LIČNI ČIN

Odlazak u Manastir je bio moj lični čin "S obzirom na to da sam na putu, kasno sam vidio koliko je prašine u javnosti podigla moja posjeta Cetinjskom Manastiru.

Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umiješalo pa želim samo kratko da naglasim sljedeće: Moja posjeta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu.

Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu. Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vjernika pozdravio posebno mene i čestitao uspjeh reprezentaciji, na čemu sam se ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu riječima: “Teško da puno toga sada mogu reći osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovdje među vama i hvala vam na poklonu”. 

Ovo obraćanje želim da završim sa par zaključaka: Prva stvar je da ne želim da neko skuplja političke poene preko mene, niti mi je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se nikad nisam uključivao u politiku. Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredjeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola. Na ovu temu se neću više oglašavati", navodi se u saopštenju koje nam je proslijeđeno iz VPSCG.

Podijeli na: