Sport

29.07.2020
50

FUDBAL - PRVA LIGA 15. AVGUSTA

Nova sezona u Telekom 1. CFL počeće 15. avgusta, odlučeno je danas na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore. 

Članovi rukovodstva naše ,,kuće fudbala“ jednoglasno su usvojili kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2020/21 kao i propozicije Telekom 1. CFL, Druge lige, Omladinske, Kadetske, Ženske i Futsal lige, kao i Kupa Crne Gore za seniore.

Tako će prvi dio prvenstva u elitnom rangu trajati do 13. decembra i sastojaće se od 19 kola. Shodno odluci donijetoj na petoj sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Telekom 1. CFL biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan odigravanja meča mlađa od 21. godinu. 

Takmičenje u Drugoj ligi Crne Gore počinje 23. avgusta i u jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola. Drugoligaške ekipe, takođe, su obavezne da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača mlađa od 21. godinu. 

U predstojećoj sezoni Kup Crne Gore biće sproveden u izmijenjenom formatu. Za naslov pobjednika masovnijeg takmičenja boriće se ekipe koje su u prethodnoj sezoni učestvovale u Telekom 1. CFL i šest najbolje plasiranih ekipa Druge lige Crne Gore iz nedavno završene sezone. U osmini finala i četvrtfinalu igraće se po jedna utakmica, dok će se u polufinalu igrati dva meča (kod kuće i na strani). 

Od sezone 2020/21 format takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi biće promijenjen i takmičenje će se odvijati u dvije grupe. Na kraju jesenjeg dijela po tri najslabije plasirane ekipe će ispasti iz grupe A u grupu B, dok će tri najuspješnije ekipe biti promovisane iz grupe B u grupu A. 

Grupa A Omladinske lige brojaće osam ekipa, dok će grupa B imati deset ekipa. U Kadetskoj ligi obje grupe imaće po 10 ekipa. Takmičenje Omladinskoj i Kadetskoj lige počeće 23. i 24. avgusta.

 Članovi Izvršnog odbora informisani su o aktivnostima na organizaciji Skupštine FSCG koja je zakazana za 11. avgust 2020. godine. Zbog trenutne epidemiološke situtacije i nemogućnosti održavanja skupova u zatvorenom prostoru sa prisustvom više od 20 osoba zaključeno je da će se Skupština održati kada se za to steknu uslovi.

Na sjednici je donesena Odluka da se nastavi sa postavljanjem reflektora na crnogorskim fudbalskim stadionima, tako da će u narednom periodu započeti realizacija projekta postavljanja reflektora u Kotoru, Beranama, Bijelom Polju i Baru.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su liste sudija, kontrolora i delegata Telekom 1. CFL i Druge lige za narednu takmičarsku sezonu. 

(FSCG)

Podijeli na: