Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

27.12.2019
674

DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE U KOTORSKOM SPORTU DANAS U 18 H U PALATI BIZANTI

Grad Kotor, osim izuzetne kulturne vrijednosti i turističke posjećenosti, jeste i prepoznatljiva sportska destinacija, odnosno grad uspješnih generacija i čuvenih velikana u sportu.

Tradicionalno, u Kotoru se organizuju sportska dešavanja, takmičenja humanitarnog i takmičarskog karaktera, turniri, prijateljski mečevi i susreti. 

U protekloj godini organizovano je četvrto izdanje međunarodne Triatlon trke- Ocean Lava Montenegro, manfestacija koja se održava u 15 zemalja svijeta, a u Kotoru  je  boravilo više od 600 triatlonaca.

Takođe, održano je i sedmo humanitarno takmičenje Svi na banj, te oproštajni turnir za vaterpolo igrače, kao i međunarodna trka vozila Kotor-Njeguši. 

Opština Kotor podržava uspjehe kotorskih sportista, te u skladu sa mogućnostima pruža finansijsku i logističku podršku.

U okviru budžeta Opštine Kotor, za 2019. godinu, opredijeljena su sredstva u iznosu od 643.243,80 eura, namijenjena za pomoć, podršku, učešće i organizacije u sportu, da bi u posljednjem mjesecu upriličili prijem dodjele priznanja najboljih u protekloj godini. 

Na osnovu javnog poziva, uvidom u sportske aktivnosti i postignute rezultate u ovoj godini, odabir najboljih obavila je Komisija za sport koju čine:

Nenad Vukadinović (predsjednik Komisije), Nada Vučković, Davor Magud, Dejan Adžić, Momčilo Knežević, Dragan Sklender, a odabiru je prisustvovao i Dejan Ognjanović, savjetnik za sport.

Na adresu Opštine Kotor pristigli su prijedlozi klubova, organizacija, sportista koji iz godine u godinu predstavljaju grad Kotor na prestižnim takmičenjima čime upotpunjuju svoja vrhunska postignuća.  

Priznanja će biti dodijeljena po kategorijama, a ista će uručiti predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, članovi Komisije i predstavnici Opštine. 

Zadovoljstvo nam je da u što većem broju prisustvujete dodjeli nagrada, danas u 18 sati u Palati Bizanti.

 (Opština Kotor)

Podijeli na: