Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

21.12.2019
651

CRNA GORA ŠESTA, GRČKA ŠAMPION

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Španije 14:8 u meču za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu. Izabranici Veljka Uskokovića takmičenje su završili sa četiri pobjede, tri poraza i remijem. 

Špansku selekciju do pobjede vodio je Bernat Sanahuja sa pet, dok je gol manje postigao Fran Valera. Dvostruki strijelci za Crnu Goru bili su Danilo Radović i Petar Mijušković, dok su po gol postigli Nebojša Vušković, Savo Ćetković, Branko Franeta i Uroš Vučurović. 

"Ovo je bio naš najslabiji meč na šampionatu. Nijesmo uspjeli da odmorimo i pripremimo ekipu, sa druge strane Španija je jedna izuzetno kvalitetna ekipa. Međutim, morali smo da pružimo više. ALi, šta je tu je, napravićemo kompletnu analizu cijelog šampionata. Mislim da smo veći dio takmičenja odigrali u dobrom ritmu. Imali smo najtežu grupu, što se kasnije vidjelo po razultatima u nokaut fazi. Imali smo težak put, osmina finala sa Mađarskom, meč četvrtfinala sa Srbijom nas je dosta slomio, nijesmo uspjeli da se oporavimo. Imali smo šansi u tom meču, moglo je ovo sve drugačije završiti... Da smo protiv Italijana dali gol sa dva igrača više u finišu za pobjedu, prošetali bi se do polufinala... Ova ekipa ima igrača na koje se mora obratiti pažnja, koji će biti priključeni seniorskoj selekciji. Moram napomenuti da nijesmo mogli da računamo na Đura Radovića koji je imao obaveza sa seniorskom selekcijom, da je on bio ovdje, rezultat bi bio mnogo bolji", poručio je trener Uskoković.

 U meču za treće mjesto Italija je savladala Hrvatsku 9:6, dok je zlato osvojila Grčka trijumfom nad Srbijom 6:4. 

Sastav Crne Gore na ovom šampionatu je bio: Darko Đurović, Nebojša Vušković, Savo Ćetković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Luka Murišić, Petar Mijušković, Miroslav Perković, Vuk Drašković, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović. Trener je bio Veljko Uskoković, pomoćnik Aleksandar Aleksić, doktor Predrag Dabović.

Podijeli na: