Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

06.01.2021
1037

CRNA GORA OTPUTOVALA ZA DEBRECIN, GOJKOVIĆ ODABRAO AJKULE

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 14 igrača, koji će nastupiti na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige.
 
Turnir je na programu u Debrecinu od 8. do 10. januara.
 
"Ajkule" su prethodna tri dana sparingovale u Beogradu sa selekcijom Srbije, kako bi što spremiji dočekali utakmicu sa Hrvatskom, u četvrtfinalu, u petak od 16:45h.
 
Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Slaven Kandić i Nikola Moskov.
 
"Ovo je bila jedna dobra provjera, jer zbog nedostatka utakmica, nijesmo znali u kakvom smo stanju. Uvijek je dobro kada igrate sa najboljim selekcijama na svijetu. Možemo biti zadovoljni sa ovih pet odrađenih treninga. Dobili smo neku sliku, analizirali smo pojedine stvari, i sada idemo u Debrecin da na zvaničnim utakmicama vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Očekuju nas tri izuzetno kvalitetna meča. Imali smo par izmjena do posljednjeg dana, Čučković zbog povrede i Obradović zbog prehlade ne mogu da putuju sa nama za Mađarsku. Bićemo u deficitu na toj poziciji. Ovo drugo je onako kako je planirano, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati", poručio je selektor Gojković.
 
Pored Gojkovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.
 
Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Hrvatskom, 8. januara od 18:15h, a u eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz meča Francuska - Grčka.
 
Plasman u polufinale izborila je Španija, koja je u februaru bila bolja od Srbije i ona čeka boljeg iz duela Italije i Mađarske.
 

Podijeli na: