Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

09.09.2020
1262

CREPULJA: ZADOVOLJSTVO POVRATKOM U PRIMORAC

Nakon dvogodišnje pauze u “Primorac” vratio se ljevoruki strijelac Damir Crepulja, sa kojim će kotorski sastav biti značajno jači u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

“Utisci su sjajni, zadovoljan sam povratkom u matični klub, ipak sam na zalasku karijere i nadam se da će dobro uklopiti u mladu i poletnu ekipu.

Mislim da im je trebao jedan iskusni igrač.

Kako sam čuo, biće još pojačanja u vidu dvojice igrača iz Amerike i Brazila, imamo visoke ambicije, a sljedeće sedmice odlazimo u Podgoricu na pripreme za Kup, koji počinje 3. oktobra.

Trenutni sastav Primorca poznajem, ima tu igrača sa kojima sam igrao ranije, a i oni znaju mene, kao nosioca igre tima, prije dvije godine”, navodi Crepulja, koji otkriva da se vratio u Kotor najviše zbog porodice, te da pomogne čelnicima Mlađanu Janoviću i Toniju Petroviću, u stvaranju jednog novog Primorca.

 “U tom smislu daću sve od sebe, jer ovaj Primorac i onaj šampionski prije desetak godina su dosta različiti.

Mi smo, uprkos lošoj finansijskoj situaciji, znali da se izdignemo iznad svih problema i pored toga što nismo primali platu po pet do šest mjeseci, da osvojimo Ligu šampiona.

Sada je drugačiji mentalitet, mladi, ako ne prime platu mjesec dva, neće da treniraju, a mi smo radili i ćutali u tri puta gorim uslovima”, kaže povratnik u kotorski klub i naglašava da će klubu i uopšte crnogorskim ekipama mnogo nedostajati Regionalna liga, pogotovo mladima, koji kroz treninge i utakmice treba da se kale.

 “Ukoliko Sandro Sukno bude trener, kao što je bio vrhunski igrač, imaćemo od njega što da naučimo.

Glavne odlike Primorca treba da budu rad, red i disciplina, jer samo tako mladi mogu da napreduju iz dana u dan, da budu posvećeni i onda rezultat neće izostati”, zaključio je Crepulja, koji se sa kotorskim klubom 2009. godine okitio titulom prvaka Evrope.

Damir Crepulja je u svojoj skoro dvodecenijskoj seniorskoj karijeri, osim za matični Primorac, nastupao za Jadran, Budvu, Dinamo Tbilisi, igrao u Egiptu i Saudijskoj Arabiji, a što se tiče reprezentacije, nosi kapicu selekcije Gruzije.

Njegovo iskustvo u osvajanju najvećih trofeja, dobro će doći mladom sastavu Primorca i sigurno je da će biti jedan od nosilaca igre Kotorana u takmičarskoj sezoni, tokom koje će se bivši šampion Starog kontinenta oprobati na međunarodnoj sceni, te domaćem prvenstvu i Kupu Crne Gore.

Podijeli na: