Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

04.11.2021
781

COK: DODIJELJENE NAGRADE OSNOVCIMA

Protekle sedmice Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Jugopetrol AD su posjetili preostale četiri osnovne škole i time završili uručenje nagrada osnovcima.

Djecu iz osnovnih škola "Njegoš" (Spuž), "Vuko Jovović" (Danilovgrad), "Njegoš" (Kotor) i "Ratko Žarić" (Nikšić) koja su osvojila neku od nagrada na likovnom konkursu „Igraj za svoj tim-Igraj za svoju školu“ posjetili su Igor Vušurović, generalni sekretar COK-a, kao i predstavnice Jugopetrol AD - EKO benzinske stanice, Sara Ivanović Božović, marketing menadžerka i Vanja Janković, referentkinja marketinga.

Ovom prilikom su uručene i nagrade koje su učenici osvojili za svoje škole. Opremu za potrebe fizičkog vaspitanja (lopte, rekvizite za vježbanje, vijače, preskakače i sl.) je obezbijedio Jugopetrol AD - EKO benzinske stanice, sponzor Olimpijskog tima Crne Gore.

Uručenju nagrada prisustvovale su i sportistkinje, atletičarka Slađana Perunović i džudistkinja Jovana Peković. Obije sportistkinje su dio Olimpijskog tima Crne Gore. Posjete na primorije su upotpunila i druženja djece sa našim vaterpolistima Petrom Vujošević, Vukom Drašković i Neđom Baštricom.

“Proteklih dana uživali smo u završnici projekta koji smo napravili u saradnji sa našim sponzorom Jugopetrolom AD – EKO benzinske stanice, zvanično gorivo Olimpijskog tima Crne Gore. Potrudili smo se da i posjete djeci budu što interesantnije i inspirativnije, pa su sve organizovane u saradnji sa našim sportistima. Ovo je naš doprinos da jedan dio škola dobije opremu za nešto kreativnije i zanimljivije iskustvo na časovima fizičkog vaspitanja. Nadamo se da smo uspjeli da bar u nekoj mjeri doprinesemo poboljšanju uslova i jačanju svijesti o značaju sporta za život i razvoj djece”, kazao je Igor Vušurović, generalni sekretar COK-a.

Marketing menadžerka Jugopetrol AD Sara Ivanović Božović podsjetila je da su nagradivši 11 osnovnih škola u Crnoj Gori i 12 učenika, završili zajednički projekat sa COK-om „Igraj za svoj tim-Igraj za svoju školu".

“I ovom akcijom Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, još jednom je pokazao društvenu odgovornost obezbijedivši novac za kupovinu opreme za fizičko vaspitanje. Uvijek nas raduju ovakvi projekti, druženje i ulaganje u razvoj najmlađih članova društva, kao i promovisanje sporta i zdravih stilova života. Dječiji osmijesi u nagrađenim školama potvrđuju da je ovaj projekat uspješno realizovan”; saopštila je Ivanović Božović.

Podsjećanja radi, u Konkursu koji je organizovao Crnogorski olimpijski komitet, nagrađeni su: Petra Stanojević, O.Š. "Milan Vuković " Herceg Novi, Simona Simonović, O.Š. "Njegoš " Spuž, Sofija Marojević, O.Š. "Milorad Musa Burzan" Podgorica, Lazar Zotović, O.Š. "Vuko Jovović" Danilovgrad, Marko Vidović, O.Š. "Veljko Drobnjaković" Risan, Jana Ivović, O.Š. "Milan Vuković" Herceg Novi, Amina Fetić, O.Š. "Pavle Rovinski" Podgorica, Ksenija Kovačević, O.Š. "Njegoš" Kotor, Lana Burzanović, O.Š. "Sutjeska" Pogdorica, Lara Šturanović, O.Š. "Ratko Žarić" Nikšić, Angelina Bulatović, O.Š. "21. Maj" Podgorica i Veljko Mijanović - O.Š. "Ratko Žarić" Nikšić.

Podijeli na: