Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

25.08.2020
1981

BRGULJAN: VELIKI USPJEH ZA OVU GENERACIJU

Na turniru vaterpolo prvenstva Crne Gore za 2006.godište, na Otvorenom bazenu u Kotoru, Primorac je pobijedio Jadran Carine 15-8, Budvansku Rivijeru 20-7 i Cattaro 11-7 i osvojio titulu državnog prvaka.

“Veoma sam zadovoljan, ovo je veliki uspjeh za generaciju,koja devet mjeseci nije imala zvanično takmičenje,a toliki period bez utakmica je problem, pogotovo za djecu tog uzrasta.

Prezadovoljan sam odnosom igrača,sve su ispoštovali što smo se dogovorili.

Protiv Jadrana je u početku bilo teško,a na kraju sedam razlike, što nije realan odnos snaga.

Sa Cattarom smo fantastično otvorili utakmicu,poveli 7-0,oni se vratili na 7-6,malo je falilo da preokrenu,u pitanju je jako dobra ekipa,sa izuzetnom trenerom Nebojšom Milićem,koji sjajno radi sa njima.

Budvanska Rivijera je u zaostatku,ali vremenom će i oni napredovat”,rekao je trener šampiona Uglješa Brguljan,koji ima samo riječi hvale za svoje momke,koji će za par godina, kako očekuje,biti okosnica prvog tima Primorca.

Nedavno je za koordinatora mlađih selekcija u kotorskom klubu,izabran proslavljeni vaterpolista i trener  Veljko Uskoković.

Brguljan pozdravlja takvu odluku uprave bivšeg prvaka Evrope.

“To je veliki korak za Primorac i mlađe selekcije i čast mi je što ću raditi sa jednim tako velikim stručnjakom,koji me je nekad i trenirao u prvoj ekipi Primorca.

Nama trenerima će puno značiti njegovo prisustvo i savjeti u radu sa mladima”,istakao je Brguljan.

Šampionski tim “Primorca” za 2006.godište, u sastavu Andrej Mikijelj, Filip Vukičević, Bruno Perov, Stefan Dragović, Ivan Roman Reichel, Danilo Kašćelan, Tim Perov, Srđan Janović, Andrija Roganović, Draško Samardžić, Ivan Milošević, Miloš Milinic, Mlađan Stešević, Đorđe Pejović i Nikola Ćetković, predvodili su treneri Uglješa Brguljan i Vido Lompar.

 

Podijeli na: