Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

19.09.2023
351

BRDSKA TRKA NA PODIMA OD 29. SEPTEMBRA DO 1. OKTOBRA

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023 (MBAT Podi Meridian 2023) i KUP, osmi put, održaće se u Herceg Novom na Podima od 29.09. do 01.10.

Na ovogodisnjoj MBAT Podi Meridian 2023 očekuje se oko 100 takmičara/vozača iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije i Italije.

Takmičari će se za MBAT i KUP  oprobati na stazi dugačkoj 4.465m.

Božidar - Boško Radović, direktor trke kazao je da će takmičari ovogodisnju  MBAT i KUP voziti na dužoj stazi nego što je to bilo prethodnih godina.

"Trka je ove godine zahtjevnija i u finasijskom i u organizacionom smislu, ali to je ono sto smo kao organizatori ocekivali, jer to je i pokazatelj da je tradicionalna MBAT Podi iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija. U prilog tome je i cinjenica da svake godine imamo veci broj takmicara, kao i to da su, podsjecam, proslogodisnju trku posmatrali  predstvanici Medjunarodne automobilske federacije - FIA na njihovu inicijativu", istakao je Radović.

Radović je kazao i to da će ove godine box za vozila i takmičare biti na novoj lokaciji, u blizini starta staze, u Meljinama.

"Nova lokacija za box je mnogo kvalitetnija od prethodne, jer je u potpunosti zatvorena i natkrivena, te je samim tim pogodna za takmicare i njihova vozila u slucaju losijih vremenskih uslova, kazao je Radović. On je dodao i to da će se na predstojećem sportskom dogadjaju, prvi put u Crnoj Gori, organizovati i takmičenje Oldtimer-a.

"Drago nam je što je Savez Oldtimera kao i njihov predstavnik Željko Knežević prepoznao značaj Međunarodne brdske trke na Podima, tako da sve ljubitelje automobilizma, pored tradicionalne MBAT, očekuje i trka Olditemera, koja se prvi put organizuje u nasoj zemlji", naglasio je Radović. 

Važnosti sportskog događaja doprinijeće i prisustvo aktuelnih referentnih crnogorskih vozača kao što su: Željko Bato Banićević, Vasilije Jakšić (šampion Evrope u dvije kategorije), Veljko Stanišić (vice šampion CEZ-a 2022), Luka Špadijer (pobjednik CEZ-a 2021), Spasoje Nikolić (zaslužni sportista grada Herceg Novog 2022 i šampion u svojoj klasi 2022) najmlađa zlatna kaciga u Crnoj Gori Marko Adžić, kao i mnogi drugi domaći i internacionalni vozači.

Organizator MBAT Podi Meridian 2023 i KUP-a je AMSK-Podi Herceg Novi, koji je ujedno najmlađi organizator ove vrste takmičenja u Crnoj Gori. Pored MBAT i KUP-a, tokom oba takmičarska dana posjetioci i ljubitelji auto sporta dodatno ce uzivati uz bogat kulturno-zabavni program. Ovo iz razloga što je MBAT dodatno prepoznata, pored sportskog karaktera, i kao turistička manifetsacija, koja okuplja veliki broj turista i ljubitelja sporta.
Kompletna organizacija imaće punu medijsku pokrivenost (elektronski,štampani mediji) kao i outdoor mediji (video BB), LIVE prenos oba dana, kao i aktivnosti na društvenim mrežama.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2023 je Meridian bet, a podršku su dali i kompanija Carine i Opština Herceg Novi, kao i brojni prijatelji auto sporta.

Podijeli na: