Sport

10.08.2020
110

BJELICA: MAKSIMALNO SE POSVETITI MLADIMA

“Emotivno sam vezana za Crnu Goru i kod mene postoji dobra volja za pomoć i rad sa mladima sa ovih prostora”,rekla je gostujući u programu Radio Kotora, Milka Bjelica, bivša reprezentativka Crne Gore u košarci,koja je ovih dana bila u posjeti košarkaškom klubu “Grbalj” i sportskom centru “Fair player” u Radanovićima. 

Milka je trenutno u menadžerskim vodama, a jedan od razloga posjete košarkaškom klubu “Grbalj” je talentovana Andrea Đorđević, 2004. godište, 191 cm visoka članica juniorske selekcije tima iz Radanovića.

“Na predlog trenera Saše Vujnića došla sam u “Grbalj”,Andrea je talentovana i nadam se da će doći i do reprezentacije.

Sviđa mi se ono što sam vidjela,mladima se treba posvetiti maksimalno,a to i jeste moj posao kao Fibinog menadžera.

Uslovi su od ogromne važnosti,a objekat “Fair player” je fantastičan,vidim imaju i planove za proširenje,da se to podigne na još veći nivo,veliki broj ekipa ovdje dolazi na pripreme,blizu je i aerodrom,što sve zajedno može poslužiti za razvoj sportskog turizma”kazala je Bjelica,koja je istakla da poznaje Kotoranina Stojana Ivkovića,koji je kako kaže “alfa i omega mađarske košarke,a jedno vrijeme je bio i u stručnom štabu crnogorske selekcije” te da ljude iz stare jugoslovenske škole košarke treba što više uključiti u rad.

 “Volim posao menadžera jer ima adrenalina,to mi je blisko,iako je najljepše biti igrač.

Cijeli naš biznis zavisi od igrača i oni su na prvom mjestu, pogotovo ako su sa naših prostora.

Zadovoljna sam svojom igračkom karijerom,ali ostaje žal što nisam osvojila odličje sa reprezentacijom Crne Gore.

Što se tiče razvoja košarke u Crnoj Gori, treba angažovati prave ljude,školovane i iskusne,koji vole svoj posao i Crnu Goru.

Treba motivisati ljude da rade,da se ne zapostavljaju sjever i jug države, ne treba sve centralizovati u Podgorici,iako ona ima najbolje uslove,orjentisati se na mlade igrače i regionalne lige i raditi na sportskom obrazovanju igrača”,dodala je Bjelica za Radio Kotor.

 Igrajući na poziciji krilnog centra, Milka je ostvarila  sjajnu košarkašku karijeru, nastupajući u raznim evropskim klubovima.

Svoju dvadesetogodišnju karijeru počela je u “Crvenoj Zvezdi”.

Nastupala je za “Solnok”, ”Hemofarm”, ”Algero”, ”Taranto”, ”Valensiju”,”Viljnus” i druge klubove, a igrala je za tri reprezentacije-Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i Crnu Goru.

Milka je iz prave sportske porodice, koju još čine  sestra Ana, odbojkašica i brat Milko, poznati košarkaš i takođe reprezentativac Crne Gore i aktuelni član “Mornara” iz Bara.

Podijeli na: