Sport

06.04.2021
465

AUTOMOBILIZAM - KOTORSKA TRKA 10. I 11. JULA

Takmičenje na stazi Kotor-Trojica održaće se nakon godinu pauze zbog koronavirusa. I naredna trka kao i prethodne bodovaće se i za šampionat Centralno evropske zone (CEZ). U kotorskom klubu spremni su da ponovo budu odlični domaćini, ali i ekipni pobjednici atraktivnog nadmetanja.

Svi crnogorski sportski vozači i ne samo oni s nestrpljenjem očekuju start nove sezone i bogatiji kalendar takmičenja u odnosu na prethodnu. Prošle godine zbog pandemije koronavirusa održane su tri trke a za 2021. Auto i karting savez Crne Gore planirao je održavanje pet takmičenja ( Podi, Kotor, Pljevlja, Šavnik i Dubrovnik).

Jedina medju pet ovogodišnjih naših brdskih trka koja će se bodovati za šampionat CEZ-a je kotorska, ćiji je utemeljivač bio nezaboravni nažalost rano preminuli sportski radnik Tripo Bukilica. Njegovi nasljednici u AMSK Kotor ulažu maksimalne napore da se organizacija takmičenja na stazi Kotor-Trojica zadrži na najvišem nivou.

"Prošle sezone smo pauzirali iz poznatih razloga a za predstojeću ponovo smo dobili organizaciju CEZ takmičenja u kojem su akteri majstori sportske vožnje iz 14 država. Preduezeli smo prve korake na planu priprema za organizaciju zahtjevne i prestižne manifestacije i vjerujem da nas korona neće omesti u planovima", ističe Nenad Bukilica, sekretar AMSK Kotor.

Kotorska trka posljenjih sezona preuzela je primat od Lovćena, koji je nekad bio najatraktivniji i najmasovniji. Na stazi Kotor-Trojica uz domaći šampionat i nadmetanje CEZ-a posebno se boduju hrvatski vozači za njihovo državno prvenstvo.

"Godinama imamo najveći broj učesnika a rekordni imali smo prije pet godina kada smo okupili više od 130 automobilista iz desetak zemalja. Kalendarom takmičenja predvidjeno je da se ovogodišnja kotorska trka održi 10. i 11. jula. Nadamo se velikom broju majstora sportske vožnje kako domaćilh tako iz inostranstva, ali i odzivu sponzora bez čije pomoći ne bismo mogli da budemo na visini zadatka", optimista je Nenad Bukilica.

Iskusni i provjereni sportski radnik priželjkuje i da članovi kotorskog kluba nastave dominaciju u domaćem šampionatu i da uspješno kao i do sada reprezentuju Crnu Goru i na medjunarodnoj sceni.

"U minuloj sezoni sportski vozači Kotora po deseti put uzastopno postali su državni prvaci. Imamo zaista sjajne takmičare i veomna smo ponosni na njih. Svi iz brojnog prošlogodišnjeg sastava i dalje će braniti boje našeg kluba, biće vjerovatno i nekih novih vozila, tako da očekujemo nove trijumfe", zaključio je sekretar AMSK Kotor Nenad Bukilica.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Foto: Nenad Bukilica (Privatna arhiva)

Podijeli na: