Sport

23.05.2022
1660

AMSK KOTOR NAJBOLJI NA MEMORIJALU TRIPO BUKILICA

Szasz Laszlo iz kluba "Dubrovnik Racing" bio je prvi u generalnom poretku, na jučerašnjoj brdskoj auto trci Kotor-Trojica "Memorijal Tripo Bukilica",koja je vožena za prvenstva Crne Gore i Hrvatske te Kup Kotora.

Drugi je bio Nikola Asanović iz AMSK "Pljevlja",treći Dejan Dimitrijević iz "Fly With Colman",a četvrti Vasilije Jakšić iz AMSK "Kotor".

Auto moto sportski klub "Kotor" je ekipno ponovo bio najbolji i kako nam je rekao sekretar kluba Nenad Bukilica ,od 14 klasa,Kotorani su bili najbolji u osam.

Tako su automobilisti iz našeg grada nastavili uspjeh,koji su ostvarili na prvoj trci za crnogorski šampionat,na Podima u Herceg Novom.

Ivan Subotić,Milutin Krivokapić,Milan Jakšić,Dušan Tujković,Eldin Senadović,Nemanja Dona Kašćelan,Zoran Rajhel i Vasilije Jakšić bili su najbolji u svojim klasama.

Trku koja je okupila više od 100 automobilista,preko 8 hiljada gledalaca i oko 200 ljudi zaduženih za organizaciju,juče je svečano otvorio Dejan Ognjanović,savjetnik za sport u Sekretarijatu za kulturu,sport i društvene djelatnosti,a uz zvuke crnogorske himne,zastavu je na jarbol istakao proslavljeni automobilski as Nemanja Dona Kašćelan,dok je što se tiče vožnje ,kartingom otvorila njegova 12-godišnja kćerka Ana.

Minutom ćutanja odata je pošta preminulom automobilisti Miloradu Miću Stanimiroviću.

Pokrovitelj trke je Opština Kotor, a odličan organizator AMSK Kotor.

Podijeli na: