Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

15.01.2020
475

AJKULE MORAJU DATI MAKSIMUM KAKO BI PARIRALI HRVATSKOJ

Vaterpolisti Crne Gore i Hrvatske odigraće u četvrtak utakmicu drugog kola A grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti. Rival "ajkula" nije samo favorit grupe, već jedan od kandidata za trofej u glavnom gradu Mađarske. Dobro poznat protivnik koji je na startu bio bolji od Njemačke 17:9. Sa druge strane, šampionat Starog kontinenta izabranici Vladimira Gojkovića otvorili su trijumfom nad Slovačkom 15:4.

 "Hrvatska je dobro pokrivena na svim pozicijama i igra možda najmoderniji vaterpolo sa brzom tranzicijom, preko dva centra koji dominiraju. Znamo šta možemo da očekujemo, oni jesu favoriti. Sve će zavisiti od otvaranja utakmice. Ukoliko budemo uspjeli da zaustavimo te njihove prednosti, spriječimo lake golove i veliki broja igrača više, imamo šansi", kazao je selektor Gojković.

 Aleksandar Ivović je kazao da je zadovoljan igrom u prvom meču, ali da sada moraju odigrati iznad maksimuma kako bi uspjeli da pariraju Hrvatskoj.

 "Oni su uz Srbiju, Mađarsku, Italiju i Španiju glavni favoriti za trofej. Mi smo izmijenili sastav u odnosu na prošlo takmičenje. Ne treba posebna motivacija od saznanja da igrate protiv jedne takve reprezentacije. SUvišno je pričati o tome hoćemo li biti motivisani, važno je da pronađemo način igre kojim bi zaustavili njihove najubojitije igrače. Najjače karike su im golman i bekovi centri, i nadam se da ćemo kroz dva naredna treninga i sastanke uspjeti da ih analiziramo dobro."

 Vladan Spaić ističe da Hrvatska jeste favorit, ali da imaju pravo da se nadaju u dobar rezultat.

 "Oni su favoriti za osvajanje prvenstva. Prije dvije godine u Barseloni smo igrali sa njima tvrd meč, neizvjestan do samog kraja. Vjerujem da im možemo parirati do samog kraja, ali ono što je glavno jeste taj meč sa Njemačkom nakon njih. Taj meč, najvjerovatnije vodi na lakšeg rival u osmini finala, izborićemo plasman među osam najboljih, što je i glavni cilj."

 Duel Crne Gore i Hrvatske počeće u 20 sati i 30 minuta. U drugom mečui tre grupe, u deset sati sastaće se, Slovačka i Njemačka.

 RASPORED:

 Grupa A: Crna Gora 3, Hrvatska 3, Njemačka 0, Slovačka 0

 

1.kolo: Slovačka - Crna Gora 4:15, Njemačka - Hrvatska 9:17

 

2.kolo: Njemačka - Slovačka, Crna Gora - Hrvatska.

 

Grupa B: Srbija 3, Holandija 3, Rumunija 0, Rusija 0.

 

  1. kolo: Srbija - Rusija 13:9, Rumunija - Holandija 8:9.

 

  1. kolo: Rumunija - Srbija, Rusija - Holandija.

 

Grupa C: Španija 3, Mađarska 3, Turska 0, Malta 0.

 

  1. kolo: Malta - Španija 7:23, Turska - Mađarska 5:19

 

  1. kolo: Malta - Turska, Mađarska - Španija.

 

Grupa D: Italija 3, Gruzija 3, Francuska 0, Grčka 0.

 

  1. kolo: Italija - Grčka 10:6, Francuska - Gruzija 7:9

 

  1. kolo: Grčka - Gruzija, Francuska - Italija.

foto: vpscg

 

Podijeli na: