Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

10.09.2024
386

VANREDNA SKUPŠTINA VPSCG 14. OKTOBRA U PODGORICI

Na današnjoj sjednici UO Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG), jednoglasno je donesena Odluka o datumu i mjestu održavanje vanredne sjednice Skupštine VPSCG, za 14.10.2024. godine u Podgorici.

Zaključeno je da sam plasman seniorske vaterpolo reprezentacije na ovogodišnje Olimpijske igre 2024. godine predstavlja veliki uspjeh.

UO je istakao veliko zadovoljstvo da su sve tri naše selekcije ušle u polufinale ovogodišnjih velikih takmičenja, uz dvije osvojene medalje.

– IV mjesto na Svjetskom prvenstvu reprezentacije U16 održanom na Malti 18-25.06.2024. godine;
– III mjesto na Svjetskom prvenstvu reprezentacije U18 održanom u Argentini 02-09.07.2024. godine;
– II mjesto na Evropskom prvenstvu reprezentacije U19 održanom u Bugarskoj 01-07.09.2024. godine.

Konstatovano je da su veliki napredak napravili naši plivači. Miloš Milenković je u disciplini 100 metara leptir na Evropskom prvenstvu u Beogradu oborio rekord Crne Gore za cijelu sekundu.

Posebno zadovoljstvo UO je iskazao što se našlo kompromisno rješenje i da će se Premier dio Regionalne vaterpolo lige (RVL) u takmičarskoj sezoni 2024/25 igrati ligaški, a u kojem će nastupati dvije naše ekipe ,,Primorac“ i ,,Jadran M:tel“. Veliko ohrabrenje predstavlja uključenje PVK ,,Budućnost“ Podgorica u seniorska vaterpolo takmičenja i novom rukovodstvu zaželjeli su uspjeh u daljem radu. Imenovani klub igraće u grupi ,,B“ A1 dijela RVL sa još jednim našim predstavnikom ,,VA Cattaro“ Kotor sa klubovima iz Srbije, dok će ,,Budva Budvanska rivijera“ u grupi ,,A“ A1 dijela igrati sa klubovima iz Hrvatske i ,,Branikom“ Maribor.

Jednoglasno je donesena Odluka o razrješenju Stručnog savjeta za vaterpolo, kao i o razrješenju Stručnog savjeta za plivanje, kao i odluka o modalitetima nesmetanog odigravanja i održavanja vaterpolo i plivačkih takmičenja do izbora novih organa i tijela VPSCG.

Usvojen je i izvještaj o presjeku finansijskog stanja VPSCG u kojem se konstatuje da su izmirene sve pristigle obaveze i ima sredstava za osnovno funkcionisanje do kraja tekuće kalendarske godine.
Na kraju konstatovana je i ostavka, predsjednika VPSCG dr Đura Marića, koji se povukao iz poznatih ličnih razloga.

Podijeli na: