Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

14.06.2021
493

ODRŽAN 22. KUP MIMOZA U SPORTSKOM RIBOLOVU

Juče je u Igalu u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore održan 22. Kup mimoza u sportskom ribolovu. Ova sportska manifestacija, koje se tradicionalno održava u sklupu proslave Praznika mimoze, ove godine je zbog nepovoljne epidemiološke situacije u februaru odložena za jun. Na Kupu je učestvavalo je 18 tročlanih ekipa iz Crne Gore. Po prvi put  nije bilo ekipa iz inostranstva za što je „krivac“ corona virus. 

Takmičenje je u nešto skraćenom obimu održano u sve tri planirane discipline sportskog  ribolova. Prvo mjesto u disciplini „štapom iz barke“ osvojio je Marko Vujisić iz KSR „Ribar“ Baaošići  sa 8.750 bodova. Drugi je bio Božidar Buzić iz  KSR „Sipa“ Tivat sa 4.634 a treći Marko Radosavljević  iz KSR „Igalo“ sa 4.406  bodova. U disciplini „tunjom iz barke“ najuspješniji je bio Dragan Pavlović (KSR  „Bokeška jedra 1999“ Đenovići) sa 6.542 boda, srebrna medalja pripala je Igoru Matkoviću (SRK „Pagar“ Tivat) sa 2.142, a bronzana Ljubinku Vrbnjaku(KSR „Sabljarka“ Meljine) sa 1.916 bodova. U ekološkom ribolovu ( „uhvati, upiši, vrati u more) pobjedio je Predrag Tasić (KSR „Ama“ Kostanjica), drugi je bio Ivan Dejanović (KSR „Delfin“ Budva), a treći Radovan Popović ( KSR „Sipa“ Tivat) 

Na osnovu rezultata u sve tri discipline ekipni pobjednik 22. Kup mimoza  je ekipa Sipa (Božidar Buzić, Tomo Cvjetković, Radovan Popivić) sa 10 plasmanskih  bodova, drugo mjesto pripalo je  ekipi Delfin II  sa 17 , a treće Igalo I sa 18  plasmanskih bodova. 

Nagradu firme „Una“ Tivat (vaučer za kupovinu ribomaterijala u prodavnici „Sipa“) dobio je Marko Vujisić (KSR „Ribar“)za ukupno  ulov od 8.750 gr, a pehar za najveću ulovljenu ribu Vaso Terzić  (KSR „Bokeška jedra 1999“) za fratra teškog 268 gr. 

Uspješan  tehnički organizator bio je KSR „Igalo“ uz pomoć drugih klubova iz opštine Herceg Novi. 

(Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore)

Podijeli na: