Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Servisne informacije

22.10.2020
691

SERVISNE INFORMACIJE ZA 22.10.

ZAŠTITA TOPOLE
 
Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine podsjeća da se do 28. oktobra može obaviti javni uvid u Nacrt Studije zaštite-Predlog za stavljanje pod zaštitu stabla Crne tople (Populus nigra L.) u Kotoru - Stari grad i predlog Akta o proglašenju zaštićenog prirodnog dobra: Spomenik prirode "Stablo Crne topole u Kotoru-Stari grad", na sajtu Opštine Kotor www.kotor.me i u prostorijama Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine, radnim danima od 08 do 11 sati.
Prijedlozi, sugestije i komentari se mogu dostaviti putem e maila: bastina@kotor.me ili direktno Građanskom birou, na adresu Opština Stari grad 317, Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine, zaključno sa 28. oktobrom ove godine.
 
 
PROJEKAT “ILIRI-ZAJEDNIČKA BAŠTINA”
 
Organizatori projekta ''Iliri-zajednička baština'' raspisuju Konkurs za kratke priče za učenike srednjih škola i afirmisane pisce iz država regiona na temu “Drevni Iliri”.
Zainteresovani učesnici mogu pisati legende, bajke, epsku ili naučnu fantastiku, horor ili fantaziju na ovu temu, a priče dužine do deset stranica treba poslati najkasnije do 1. novembra 2020. godine.
Odabrane priče će biti objavljene u zbirkama koje će se promovisati u sklopu projektnih aktivnosti.
Međunarodni projekat koji realizuju partneri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije finansijski je podržao Fond za Zapadni Balkan (Western Balkan Fond) i ima za cilj doprinos regionalnoj saradnji i jačanju kohezije država u okruženju. Aktivnosti su posebno usmjerene na podizanju svijesti o ilirskoj baštini kao zajedničkoj vrijednosti država u regionu, te jačanju veza među umjetnicima i mladim ljudima država Zapadnog Balkana.
Nosilac projekta je NVO „Akademija društvenih nauka“ iz Bijelog Polja, dok su partneri Muzej grada Zenice, Biblioteka ''Slovo'' iz Lapova i JU Kulturni centar ''Nikola Đurković'' iz Kotora.
Propozicije konkursa za srednjoškolce i pisce iz regiona možete pogledati na našem sajtu www.radiokotor.info.
 
KONKURS ZA IZLOŽBU “KOTORSKI LIKOVNI UMJETNICI”
 
Na osnovu člana 22 Odluke o javnim priznanjima Opštine Kotor, Žiri za dodjelu nagrade „21.novembar“, objavljuje: JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PRIJEDLOGA KANDIDATA ZA DODJELU NAGRADE „21. NOVEMBAR”.
Nagradu će žiri dodijeliti najviše za tri (3) predložena kandidata. Prijedlog za nagradu „21. novembar” mora biti dostavljen sa obrazloženjem i potrebnom dokumentacijom najkasnije do 31.oktobra 2020.godine na adresu: OPŠTINA KOTOR, STARI GRAD 317, 85 330 KOTOR, SA NAZNAKOM: ZA ŽIRI ZA DODJELU NAGRADA „21. NOVEMBAR”. Kontakt telefon je:  032/325-020  ili  032/325-860 - lokal 118.
Neblagovremeni i nepotpuni prijedlozi neće se razmatrati.
Javni poziv je otvoren do 31.10.2020. godine.
 
 
DOM ZDRAVLJA
 
U opštoj službi Doma zdravlja u Dobroti danas do 14 sati rade doktorke Radošević, Božović, Đonović i Vučetić, a od 14 do 21 sat doktorke Perović i Vujović.
U hitnoj službi danas do 19 sati dežura doktor Milović, a od 19 do 7 sati ujutro doktor Čobaj.
U dječjem dispanzeru do 14 sati rade doktor Dedović i doktorka Đurović, a od 14 do 21 doktorka Čelebić.
U Domu zdravlja u Industrijskoj zoni do 14 sati u ambulanti će biti doktorka Popović, a u Risnu doktorka Žerajić.
 
VRIJEME
 
U Crnoj Gori će i danas biti pretežno sunčano, saopštavaju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Na sjeveru, ujutru, ponegdje slab mraz, a po kotlinama magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera.
Jutarnja temperatura vazduha od -2 do 13, najviša dnevna od 18 do 23 stepena.
 
Temperatura vazduha u Kotoru (u 6.30) iznosila je 8 stepeni.
Relativna vlažnost vazduha 95 procenata.
Vazdušni pritisak 1026  milibara.
 
 

Podijeli na: