Servisne informacije

18.03.2020
378

OD DANAS ONLINE DODJELJIVANJE PIN KODA ZA eZDRAVLJE

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) od danas omogućava svojim osiguranicima onlajn dodjeljivanje PIN koda koji je obavezan parametar za korištenje svih onlajn servisa na portalu eZdravlje. Kako je objasnio pomoćnik direktora FZO-a Vladimir Raičković ova, krajnje jednostavna procedura se obavlja putem online zahtjeva na samom Portalu ezdravlje i mobilnim aplikacijama.

Kako je dodao, u skladu sa novonastalom situacijom pojave i širenja Korona virusa u Crnoj Gori, Fond na dnevnom nivou donosi odluke i preventivne mjere kako bi se uticalo na suzbijanje i smanjenje širenja infekcije.

"Između ostalog, velika pažnja posvećuje se nadogradnji informacionog sistema, prije svega elektronskih servisa sa kojima građani ostvaruju usluge u Zdravstvenom sistemu Crne Gore. U ovom trenutku to je izuzetno važno zato što elektronski sistemi pružaju mogućnost zdravstvene zaštite bez odlaska pacijenata u zdravstvene ustanove kod izabranih ljekara, čime se širenje infekcije smanjuje na znatno manji nivo", poručio je Raičković.

Podsjetimo, iz Fonda su juče apelovali na svoje osiguranike da bez prijeke potrebe ne posjećuju prostorije FZO-a. U skladu sa novousvojenim odlukama Vlade, novo radno vrijeme Fonda je od 8 do 11 sati.

Foto: Info biro

Tekst: Portal RTCG

Podijeli na: