Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

20.05.2023
137

ŽIVKOVIĆ: NE BAVIMO SE POPULARIZMOM, VEĆ ŽELIMO DA VRATIMO OZBILJNOST I ODGOVORNOST NA POLITIČKU SCENU

U programu koalicije "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković", sadržan je set mjera i konkretnih rješenja za ono što su nagomilani problemi i izazovi sa kojima se suočava Crna Gora - poručio je nosilac liste Danijel Živković.

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je da su prethodne dvije i po godine posvetili pažnju odbrani nacionalnih interesa, smijenili dvije vlade, konstatujući da to nije donijelo dobro Crnoj Gori. Na predstavljanju programa koalicije "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković", Živković je kazao da Crnoj Gori mogu ponuditi konkretna rješenja za obnavljanje zemlje, koja je, kako kaže zaustavljena na procesu evropskih integracija, dok ekonomski stagnira.

“Sad vjerujemo da možemo ponuditi konkretna rješenja. Crna Gora je zaustavljena u procesu integracija, što je konstatovano i kroz izvještaje Evropske komisije. Jedan od ciljeva i mjera programa je da učinimo Crnu Goru prvom sljedećom članicom EU. Ne govorim to kao floskulu, već na bazi onoga što je znanje ljudi na našoj listi - poručio je Živković na konferenciji za medije na kojoj koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković” predstavlja izborni program. Prema njegovim riječima, Crna Gora je ekonomski zaustavljena i na sjeveru i na jugu, zbog čega je njihova lista donijela plan, kako bi spriječila bankrot, te loše ekonomske scenarije, a obezbijedila prisustvo investitora.

“Kroz dolazak investitora, jedino možemo pokrenuti novu ekonomsku vrijednost” - istakao je Živković.

Lista koju prevodi, kako je rekao, ima pet doktora nauka, univerzitetske profesore, ljekare, magistre, poljoprivrednike koji zajedno mogu mnogo da ponude Crnoj Gori.

“Do povjerenja se dolazi trudom i radom, naučili smo greške - ne skrivamo ih i ne guramo pod tepih” - istakao je Živković, pozivajući građane da dobro pogledaju njihovu ponudu 11. juna i dobro razmisle kome će dati povjerenje.

“Mi smo nakon tri godine došli do mogućnosti da pokrenemo pravac Crne Gore na kom je zastala. Ne bavimo se populizmom - bez ove koalicije nema stabilne Vlade, a bez stabilne vlade nema prosperiteta Crne Gore” - izričit je Živković.

 

(Navodi se, između ostalog, u saopštenju koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković”)

Podijeli na: