Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

25.03.2023
177

ĐUKANOVIĆ: PLATE SU POVEĆANE I NIKO IH NEĆE VRATITI U PREĐAŠNJE STANJE, ALI IH TREBA PODMIRIVATI IZ SOPSTVENE ZARADE A NE KREDITA

„Apsolutno sam siguran da ćemo 2. aprila slaviti još jednu veliku pobjedu demokratske i evropske Crne Gore. Želimo bolji životni standard za sebe, svoje potomstvo i svakog građanina Crne Gore. To je cilj svake ozbiljne politike, da čuvamo stabilnost da bi se mogli razviti. Idemo u Evropu, jer je to provjereno dobra formula za razvoj“, istakao je Milo Đukanović na mini tribini u Podgorici.

Predsjednik DPS i kandidat na predstojećim izborima prisutnim građanima kazao je da će pobjedom na predsjedničkim izborima početi da se realizuje jedan od najvažnijih zadataka koji je ova partija postavila pred sobom za naredni petogodišnji period – ubrzan rad na pokretanju novih insvesticija i poslova u Crnoj Gori, kako bi se stvorio veći društveni proizvod, te plate isplaćivale iz realnih izvora, a ne iz kredita.

„Crna Gora će u narednih pet godina biti članca Evropske unije i zahvaljujući svemu što ćemo urediti u našoj kući, naši građani treba da imaju prosječnu platu koju imaju građani EU, a na današnji dan to je 1.500 eura i ja vjerujem da je to realno“, poručio je Đukanović. On je ponovio i da to podrazumijeva čitav niz sinhronozovanih poslova - sniziti poreze i unaprijediti administraciju tako da se omogući efikasnije osnovanje novih biznisa, a samim tim i zapošljavnje građana. Poručujući da je država jaka onoliko koliko je moćna njena ekonomija, Đukanović je podsjetio na to da se društveni prozvod ne može stvarati tako što se moćne kompanije tjeraju iz zemlje, a najbolji primjer za to su Novi duvanski kombinat u Podgorici, Kontejnerski terminal iz Bara, Aman sa Svetog Stefana, te gašenje Montenegro Airlinesa.

„Danas prisustvujemo paradi neodgovorne politike u Crnoj Gori. Ljudi pokušavaju stvoriti iluziju da je moguće živjeti odlično, nezavisno od toga da li radite ili ne. To nije moguće. To je krajnje neogovoran pokušaj stvaranja privida da je moguće imati odlične plate i penzije koje ćemo isplaćivati iz kredita. Posljednji put se aktuelna Vlada zadužila po stopi od 9,2%, što je rekord ne samo za našu, nego za bilo koju drugu državu“, istakao je Đukanović objašnjavajući da kreditna institucija na taj način šalje poruku da našu državu shvata kao očajnika, bez stabilnih i uređenih javnih finansija, a da oni koji su zatražili ovakvo zaduženje ne računaju da će se oni starati o njegovom vraćanju.

 

(navodi se, između ostalog, u saopštenju predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića)

 

 

Podijeli na: