Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

28.05.2023
392

ZBCG – PLJEVLJA BAKLJA OTPORA I SLOBODE

U Pljevljima je održan promotivni skup koalicije ,,Za budućnost Crne Gore” sa kojega je poručeno da se ne rasipaju glasovi po ambasadama, kao i partijama koje neće proći cenzus, jer taj glas koji ZBCG prirodno pripada, može da završi negdje gdje nije ni slutio.

Nosilac izborne liste i predsjednik DNP Milan Knežević kazao je da su godinama unazad Pljevlja bila motorni zamajac, baklja otpora i slobode iz kojih su kretali u bitku protiv DPS-a.

,,Zahvaljući vama i masovnim litijama koje ste pokrenuli sa SPC, 30.avgusta smo zabili kolac protiv političkog vamprira DPS-a i zato imamo obavezu da mu ne dozvolimo da se ponovo povampiri.Moramo čuvati tekovine od 30.avgusta, a njih će najbolje čuvati koalicija ZBCG jer ćemo ostati Srbi i ponosni na srpsku trobojku. Mi treba da pošaljemo poruku iz Pljevalja da želimo Crnu Goru u Evropskoj Uniji, Crnu Goru koja će da sarađuje sa svim susjedima, želimo Crnu Goru integrisanu u budućnost našeg naroda koji bi trebalo da bude ravnopravan, da Srbi nikad više ne prođu kroz sigmatizaciju i depolitizaciju kao što je to bilo u vladavini Mila Đukanovića! Koalicija obećava da će čim dođemo na vlast, na Prvoj sjednici Skupštine Crne Gore kroz izmjene i dopune Zakona o radu povećati osnovnu platu za 13 posto, tako što ćemo vratiti topli obrok, zimnicu i regres i obeštetiti 90 000 naše sirotinje koja radi u megamarketima i mega lancima i koju tretiraju kao robove. Uskladićemo penzije sa platama uz rast neto zarade i to će značiti povećanje za 20 posto, a kroz ozbiljne investicije sa kineskom kompanijom ćemo pokazati odgovornost prema sjeveru Crne Gore. U dogovoru sa Srbijom spremni smo da otvorimo dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever, formiraćemo i Ministarstvo protiv organizovanog kriminala i korupcije, “ istakao je Knežević i poručio predsjedniku Jakovu Milatoviću da je zahvaljujući glasovima koalicije ZBCG i pozivu Andrije Mandića ostvario ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem i da neće prisustvovati sastanku na koji je pozvan.

Predsjednik NSD-a Andrija Mandić je izrazio zahvalnost građanima Pljevalja što su mu dali punu podršku na predsjedničkim izborima i pokazali da su Pljevlja bila spremna da Srbin bude predsjednik Crne Gore.

 

(navodi se, između ostalog, u saopštenju koalicije ,,Za budućnost Crne Gore”)

Podijeli na: