Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

15.08.2021
776

VUČKOVIĆ: DNP ĆE PODNIJETI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV PREDSJEDNIKA OPŠTINSKE IZBORNE KOMISIJE PETRA ABRAMOVIĆA

Izjava za javnost Maje Vukčević potredsjednice DNP:

 

Demokratska narodna partija podnijeće krivičnu prijavu protiv Petra Abramovića iz Demokratske partije socijalista, predsjednika Opštinske izborne komisije Kotor, zbog situacije koja je nastala nakon što je Pavle Popović podnio ostavku na mjesto odbornika, a onda mimo zakona nastavio da obavlja odborničku funkciju.

Pavle Popović je bio kandidat za odbornika ispred Demokratske narodne partije na listi „Za budućnost Kotora“. On je 22. jula podnio ostavku na mjesto odbornika u kotorskom lokalnom parlamentu, da bi se, dan nakon što je predao ostavku, predomislio, i nastavio da, suprotno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, obavlja odborničku funkciju.

Demokratska narodna partija je 23. jula, dan nakon što je Popović podnio ostavku, podnijela zahtjev Opštinskoj izbornoj komisiji za popunu upražnjenog odborničkog mjesta, ali ta sjednica Opštinske izborne komisije Kotor do danas nije održana.

Zakon o izboru odbornika i poslanika jasno propisuje da odborniku prestaje funkcija danom podnošenja ostavke, što po zakonu treba da konstatuje Skupština na prvom narednom zasijedanju, a što su u SO Kotor propustili da urade na zasijedanju, koje je održano nakon što je Popović podnio ostavku, čime i rukovodstvo SO Kotor preuzima odgovornost za posljedice koje mogu nastati, jer u radu SO Kotor učestvuje lice koje nema legitimitet, te su samim tim sve odluke, u čijem donošenju isto učestvuje, upitne.

U Demokratskoj narodnoj partiji smo sigurni da je Petru Abramoviću, kao predsjedniku Opštinske izborne komisije, poznato da je, u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, Pavlu Popoviću prestao mandat odbornika, ali se on svjesno, propuštajući da zakaže sjednicu, i kršeći zakon, stavio u službu onih koji imaju koristi od ove situacije, ugrozivši tako rad kotorskog parlamenta.

Zbog toga će predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević, u ime partije, narednih dana podnijeti krivičnu prijavu protiv Abramovića, ali i protiv ostalih lica, za koja se utvrdi da su učestvovala u kršenju zakona- navodi se u saopštenju.

 

 

Podijeli na: