Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

24.05.2023
562

VUKŠIĆ: CRNA GORA JE ŽEDNA SLOGE, ZATO SMO SE UJEDINILI

„Narodna koalicija – Složno i tačka“ predstavila je program kampanje, vizuelni identitet, kao i plan kampanje.

Na pres konferenciji su se obratili nosilac liste i predsjednik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić, predsjednik Prave Crne Gore, ujedno i šef izbornog štaba Marko Milačić, predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, članica predsjedništva Demokratske srpske stranke i predsjednica Skupštine Kotor Maja Mršulja, kao i potpredsjednik Opštine Berane Mladen Premović.
Nosilac liste Dejan Vukšić osvrnuo se na glavne ciljeve koalicije:
„U vrijeme kada se politička scena naše zemlje urušava, smatrali smo da je pogrešno koristiti situaciju za ličnu korist, s toga smo se udružili, dok se drugi cijepaju i trude da samostalno prigrabe što više moći. Vjerujem, i mi vjerujemo da je vrijeme da se pokaže sloga. Crna Gora žedna je sloge. 
Prioritet broj jedan je rasvjetljavanje neriješenih ubistava u Crnoj Gori.  Prioritet broj dva je Izmjena Zakona o tajnosti podataka i Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost.
Kada pogledam personalni sastav određenih lista koje su potvrđene na ovim izborima vidim i lično smatram da određena lica nikada ne bi prošla bezbjednosnu provjeru, a očito su već unaprijed planirani za obavljanje odgovornih državnih funkcija. 
Na ovaj način poluge vlasti ponovo preuzimaju one kriminalne strukture protiv kojih smo se borili, ali sada samo preko nekih drugih ljudi. Ja se za to nisam borio. Mi ovdje okupljeni se za to nismo borili. Ako ne želimo da nam se istorija ponovi i da bezbjednosni sektor ponovo zapečate stare strukture moraju se hitno usvojiti izmjene Zakona o tajnosti podataka kako ne bi ponovo dobili zarobljene institucije sistema od strane kriminalnih struktura.
Prioritet broj tri jeste reforma – reset pravosuđa uz izmjenu zakonske regulative i hitno donošenje Zakona o porijeklu imovine po italijanskom modelu", stoji u saopštenju „Narodne koalicije – Složno i tačka“

 

 

Podijeli na: