Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

04.09.2020
776

URA: STIGLA PODRŠKA IZ EVROPSKOG PARLAMENTA ZA FORMIRANJE EKSPERTSKE VLADE

Nakon intenziivne komunikacije  pokreta URA i Zelenih Evrope, oni su danas zvanično podržali četiri dogovorena principa kao polazište za formiranje nove vlasti u Crnoj Gori.

„Zeleni Evrope nastavljaju sa podrškom Crnoj Gori na njenom putu pristupanja EU, kroz jačanje njenih demokratskih institucija čineći ih transparentnim, zalagajući se za inkluzivno društvo, naročito za što bolji položaj manjina, istovremeno radeći  na jasnoj ekonomskoj reformi i zaštititi životne sredine. Smatramo da će URA i koalicija Crno na bijelo biti nedvosmileno posvećena ovim vrijednostima ali i principima koje su tri opozicione liste dogovorile, a na kojima će buduća vlada počivati“, navodi se, između ostalog, u zvaničnom saopštenju Zelenih Evrope.

Generalni sekretar URE, Mileta Radovanić, ističe podršku koja dolazi, kako navodi “iz srca Evropske unije”. 

„Ova podrška je veoma značajna, posebno zbog toga što stiže iz srca Evropske unije – tačnije iz Brisela. Ona je garant da se u Crnoj Gori formirala kredibilna proevropska alternativa i da smjena vlasti predstavlja događaj koji više ne zabrinjava međunarodnu zajednicu i prema kome nemaju rezerve. URA je u prethodnom periodu učinila mnogo povodom toga. Podrška je još jedna potvrda da ćemo istrajati na evropskom putu“, istakao je Radovanić. 

On kaže da su URA i koalicija Crno na bijelo garant nacionalnih interesa države i njenog spoljnopolitičkog kursa i međunarodnih obaveza. 

„Ovo je još jedan u nizu dokaza da nećemo odustati od našeg evropskog puta i da Brisel vidi perspektivu u novim ljudima koji će vršiti vlast. Demokratski točak je pokrenut na miran i demokratski način, olovkom na izborima. Drago nam je što to uviđaju i naši međunarodni partneri i naše sestrinske partije zelenih iz Evrope. Niz kontakata koje je URA ostvarila prethodnih godina na međunarodnim adresama dali su rezultate u tranformaciji Crne Gore ka evropskoj, uspješnoj priči i državi“, zaključuje Radovanić.

Zeleni Evrope će pažljivo pratiti dalji proces formiranja buduće Vlade u narednom periodu sa posebnim akcentom na to da se dogovoreni pricnipi ispoštuju.

 

Saopštenje GP URA

Podijeli na: