Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

19.08.2020
711

URA: DR VJERA RADOVIĆ PODRŽALA KOALICIJU CRNO NA BIJELO

Dr Vjera Radović, profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u penziji, podržala je koaliciju Crno na bijelo.

,,Crnogorsko društvo se dug vremenski period suočava sa velikim problemima u svim njegovim segmentima, kao što su: devastirana privreda, ogroman broj nezaposlenih ljudi, a naročito mladih i obrazovanih koji napuštaju sopstvenu domovinu u potrazi za poslom i boljim životom. Veliki broj građana socijalno je ugrožen, dok na drugoj strani egzistira grupa izuzetno bogatih, koja je tokom tranzicije ostvarila to bogatstvo kroz pljačkašku privatizaciju i na druge manipulativne načine”, kaže dr Radović.

Prema njenim riječima, Crna Gora je zemlja u kojoj se krše ljudska prava i slobode. ,,Pored toga, Crna Gora ima i ogromni javni dug koji opterećuje i sadašnje i buduće generacije, veliki deficit u spoljno-trgovinskoj razmjeni, neefikasne i zarobljene institucije od strane partijskih moćnika i još mnogo drugih problema koje pod hitno treba rješavati. Imajući sve to u vidu, kao građanka Crne Gore smatram da platforma Crno na bijelo, koja se temelji na načelima reformi ekonomije, obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i održivog razvoja, nudi rješenja za stvaranje drugačije Crne Gore”, navodi u riječima podrške profesorica Radović.

Kako je kazala, navedene reforme treba da dovedu do stvaranja pravedne, pravne i prosperitetne Crne Gore, u kojoj će sve razlike biti poštovane, bile one vjerske, nacionalne, partijske i sve druge, a ne kao do sada - osnov za gubljenje i rasipanje ogromne individualne i društvene energije. ,,Samo Crna Gora koja ima obrazovane, zdrave i uspravne građane otvorenog uma, čiji se zakoni i Ustav, kao najvažnijii pravni akt, primjenjuju na sve građane bez izuzetka, ima budućnost”, zaključuje dr Vjera Radović.

Podijeli na: