Politika

21.03.2020
44

URA PREDLAŽE ZATVARANJE OBJEKATA KOJI NE POSJEDUJU MOKRI ČVOR

Građanski pokret URA predlaže Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti da zatvori sve trafike koji nemaju mokri čvor u svom objektu ili da znatno smanje radno vrijeme i radnicima obezbijede sva neophodna dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu.

“Pomenutu mjeru predlažemo nakon što smo dobili informaciju da radnicima zaposlenim u trafikama širom Crne Gore, poslodavci usljed teže nabavke dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme na tržištu, nisu u prilici obezbijediti sva neophodna dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu. Jako je bitno napomenuti i da radnici u trafikama, u normalnim okolnostima, koriste toalete obližnjih ugostiteljskih objekata, što zbog zatvaranja pomenutih sada nisu u prilici. Usljed toga radnici nisu u mogućnosti ispoštovati sve mjere predostrožnosti koje Institut za javno zdravlje predlaže.

U ovim okolnostima, na udaru virusa su prije svega radnici u tim objektima, a preko njih i svi građani koji na tim mjestima trguju.Kao alternativnu mjeru zatvaranju ovih objekata predlažemo da poslodavci znatno smanje radno vrijeme u objektima koji nemaju mokri čvor, a da istovremeno svim svojim radnicima obezbijede sva neophodna dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu”- poručuju iz Građanskog pokreta URA, ističući da rad u trafikama prema njihovom mišljenju, nije od krucijalnog značaja u ovom momentu.

 

Podijeli na: