Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

05.12.2020
950

SNEŽANA JONICA ČESTITALA IZBOR NOVE VLADE CRNE GORE

Predsjednica Socijalista Snežana Jonica čestitala je Zdravku Krivokapiću, povodom izbora na funkciju predsjednika Vlade Crne Gore.

U ime Socijalista i u svoje lično ime čestitam Vam izbor za predsjednika Vlade. Vašim izborom na funkciju premijera otvara se novo, dugo čekano, poglavlje u demokratskom trajanju Crne Gore - demokratska promjena vlasti.

U Vašim rukama su značajne poluge izvršne vlasti, pa samim tim i brojne mogućnosti, što čini opravdanim ogromna očekivanja građana Crne Gore.

Očekujem da ćete posvećeno raditi na tome da Crna Gora bude zemlja socijalne pravde, a ne igralište tajkuna, da budemo država u kojoj se pošten rad plaća, a kriminal kažnjava, u kojoj su žene ravnopravne, a ne uskraćene za brojna prava, država u kojoj nema podjele na podobne i nepodobne, u kojoj je penzija sigurnost, a ne kazna, u kojoj se posao poštuje, a ne kupuje.

Vjerujem da ćete kao profesor, koji je postao premijer, uraditi sve da konačno u Crnoj Gori znanje i rad budu ključni kriterijumi, koji će omogućiti da dođe vrijeme u kojem će prilikom zapošljavanja, napredovanja, kao i imenovanja, biti važno šta znate, a ne koga znate.

Raduje me što ova Vlada ima najveći procenat žena do sada i nadam se da će cijela Vlada, a naročito izabrane ministarke, dodatno doprinijeti da dostignemo ostvarenje potpune i Ustavom zagarantovane ravnopravnosti muškaraca i žena u Crnoj Gori.

Uvjerena da takva Crna Gora može biti sidro stabilnosti i mjesto kvalitetnog života svih njenih građanki i građana, upućujem Vama i članovima 42. Vlade Crne Gore  iskrene čestitke i želim mnogo uspjeha kako u obavljanju ovih odgovornih dužnosti, tako i u savladavanju značajnih izazova koji su pred svima nama, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica.

 

Foto: vijesti.me

 

 

Podijeli na: