Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

05.03.2020
498

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA: SAD ODGOVORITE NA SLJEDEĆA PITANJA

Jučerašnje nervozno reagovanje lokalnog DPS-a govori koliko ih je pogodila istina koju smo prezentovali i dokumentovali, a koju su pokušavali da sakriju od javnosti, da je izvođač obavjestio Direkciju da se radovi na pothodniku po glavnom revidovanom projektu ne mogu dalje izvoditi. Nećemo ulaziti u sadržaj reagovanja DPS-a, jer je i pisano po principu piši svašta samo nemoj o temi pothodnika. Mi ćemo ostale teme, poput onih koliko imate novozaposlenih, ko je sve tu kome kum, a ko koga savjetuje, koliko članova jedne familije je rukovodioca, a koliko druge, koliko njih je primalo naknadu do penzije a sada radi, ipak ostaviti za neki drugi put, a vas pokušati da uozbiljimo i vratimo na temu.

 

Sada kada ste izdušili, umijte se, uozbiljite se i odgovorite cjelokupnoj kotorskoj javnosti na ova pitanja:

1. Zašto je kompletno opštinsko rukovodstvo govorilo neistinu da nema zastoja i problema u izvođenju radova na konferenciji za medije prošle srijede, kada ih je već u ponedeljak izvođač prvi put obavjestio da problemi postoje?
2. Da li je predsjednik opštine govorio neistinu kada je 20.11.2019. godine izjavio da će radovi na pothodniku biti završeni do 1.3.2020?

  1. Koje je dokaze priložila Direkcija za uredjenje i izgradnju Kotora o tome da su se radovi na pothodniku odvijali u periodu 2016-2018, a na osnovu kojih je produžena građevinska dozvola?
  2. Da li ćete odustati od radova na projektu?
    5. Kada će radovi na pothodniku biti nastavljeni i kada će biti završeni?
  3. Koliko će u konačnom koštati izgradnja pothodnika?

    Mi ne likujemo nad ovim problemom, već kao i do sada upozoravamo da može nastati nemjerljiva šteta po grad i pozivamo nadležne inspekcije još jednom da hitno reaguju. Strahujemo da ćete uspijeti ono što je izgledalo nemoguće, da za godinu dana napravite više štete nego za prethodnih 28. Milioni koje ste zatekli na računu kada ste pajserom ukrali vlast nisu vaši, nego gradjana Kotora i nemate pravo da ih bacate u rupu kako bi maskirali sopstveno neznanje!

(Opštinski odbor Demokrata Kotor)

Podijeli na: