Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

31.05.2023
250

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - KOALICIJA ALEKSA I DRITAN, HRABRO SE BROJI !

 

 

Ni Gusinje, kao opština koja ima najveći potencijal za razvoj cijelog kraja, autobus hrabrosti nije zaobišao.

Aleksa Bečić i Dritan Abazović posjetili su opštinu Gusinje, gdje su ih dočekali slobodni građani.

,,Gusinje je u cijeloj Crnoj Gori prepoznato po tome da gaji bratske i bliske komšijske odnose između ljudi različitih vjera i nacija i upravo zbog toga predstavlja najljepši mozaik Crne Gore kao države međuvjerskog i međunacionalnog sklada i suživota. Koalicija "Hrabro se broji !'' kada postane najbitniji stub 44. Vlade zasigurno neće zaboraviti ovu opštinu. Unaprijeđivaćemo uslove života što podrazumijeva komunalnu, putnu i ukupnu društvenu infrastrukturu, jer Gusinje to zaslužuje. Obezbijedićemo uslove za normalan život i rad, što će biti dobar putokaz stranim investitorima i turistima," kazao je lider Koalicije, Aleksa Bečić.

,,Sve ćemo to učiniti zajedno sa vama uz korišćenje još jednog dragocjenog resursa – dijaspore. Osmislićemo programe za racionalno i fokusirano uključivanje dijaspore u razvoj Gusinja, kroz prenos iskustava koja su njeni pripadnici stekli van Crne Gore, ali i osigurati uslove za njihova produktivna ulaganja u zavičaj i povratak u radno aktivnom životnom dobu”, zaključio je Bečić.

Prisutnima se obratio i lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović koji je istakao da je u ovome trenutku potrebno zaustaviti negativan efekat ekonomske migracije.

"Taj cilj treba da bude konstantno u fokusu lokalne samouprave, ali i buduće 44. Vlade koju ćemo mi formirati. Gusinje je opština koja je najbogatija u Crnoj Gori pijaćom vodom, opština posjeduje izuzetne šumske resurse i opština koja je pogodno tlo za razvoj ljetnjeg i zimskog turizma. Negativan efekat ekonomske migracije je potrebno zaustaviti, jer upravo od Gusinja zavisi razvoj ovoga dijela naše zemlje.

Za finansijski impuls dijaspore potrebno je imati sluha od strane države. 44. Vlada će to zasigurno imati i naravno pridružiće se tome impulsu u cilju podizanja životnog standarda ove opštine", ističe Abazović.

Koalicija ''Aleksa i Dritan, HRABRO se broji !''

Podijeli na: