Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

26.08.2020
751

SAOPŠTENJE TIMA CRNO NA BIJELO (26.08.)


Kosović: Dok nam se podmeću svađalačke teme, mi i ne razmišljamo o platama, vrtićima, školama, bolnicama…


 

Kandidat za poslanika sa liste Crno na bijelo iz Bara Željko Kosović saopštio je da u Baru za 30 godina nije napravljen nijedan vrtić ili park u kojem bi se djeca mogla igrati, kao niti jedan otvoreni sportski teren, ali da takve teme, pored svih predizbornih aktivnosti i rasprava, prolaze neopaženo.  

,,Prije godinu i po dana premijer Crne Gore Duško Marković je raskinuo ugovor za gradnju vrtića u Baru uz riječi da “Vlada neće raditi protiv volje građana, a da posebno neće graditi vrtiće uz policijske kordone. Izvući ćemo nauk iz ove situacije, a to je da ponekad opredjeljenje da gradimo vrtić na planskoj lokaciji nije garancija da građani to žele”. U Budvi je pokazao da će i te kako prekrajati izbornu volju građana uz policijske kordone”, podsjetio je Kosović.

Kako je kazao, premijer je prije godinu ipo dana isto tako obećao da će se naći nova lokacija za izgradnju vrtića i da će uništeno dvorište gimnazije u Baru biti obnovljeno. ,,Kao što su neki pretpostavljali, za neposlušnost Barani su kažnjeni i ostali su i bez dvorišta i bez vrtića. I pored toga što se više puta upozoravalo da je samo rezanje višedecenijskih stabala i uklanjanje amfiteatara nezakonito određeno, kao i da je prvog dana policija pružila asistenciju privatnoj firmi nezakonito, niko iz nadležnih institucija nije pozvao nikoga na odgovornost, sem što su ažurno pozvali većinu časnih i poštenih ljudi, koji su svojim tijelima branili i odbranili nerazumnu gradnju vrtića na toj lokaciji, da odgovaraju”, naveo je kandidat za poslanika sa liste Crno na bijelo. Istakao je da u Baru za 30 godina nije napravljen nijedan vrtić ili park u kojem bi se djeca mogla igrati, kao ni otvoreni sportski teren. ,,Dok nam se podmeću svađalačke teme, mi i ne razmišljamo o platama, vrtićima, školama, bolnicama… Prilikom predizborne posjete Baru, premijer i ministar Pejović nisu ništa rekli o gradnji vrtića, niti o nepočinstvima tokom početka gradnje, niti o tome kada će se vrtić graditi. Izbori će se održati 30. avgusta i definitivno je vrijeme da se zapitamo da li i dalje želimo da gledamo i slušamo ove iste aktere što po potrebi mijenjaju stranu ili želimo stručne i poštene ljude koje će da rade u interesu svih građana”, zaključio je Kosović. 

Saopštenje tima Crno na bijelo

Podijeli na: