Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

26.08.2020
891

SAOPŠTENJE SOCIJALISTA CRNE GORE KOTOR (26.08.)

Snežana Jonica, odbornički kandidat listeDr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti

 Jonica: Socijalisti će otvoriti kancelariju kotorskog ombudsmana

 Socijalisti, bez kojih neće moći da se formira nova vlast u Kotoru, otvoriće opštinsku kancelariju za predstavke i pritužbe građana i građanki.

 Kotor mora i može da se razvija mnogo brže i bolje, sa mnogo više dugoročnog i strateškog planiranja, sa efikasnijim rješavanjem problema, koji ne smiju da se gomilaju i ponavljaju, već moraju da se trajno rješavaju. Zato, kad osvojimo vlast, otvorićemo opštinsku kancelariju za predstavke i pritužbe koja će biti takozvani kotorski ombudsman.

 Na taj način, direktno ćemo od građana i građanski, bez cenzurisanja, imati tačne informacije koja svoja prava smatraju prekršenim, kojim su uslugama nezadovoljni, koje komunalne probleme naglašavaju…

 Kotorski ombudsman će nezavisno i samostalno kontrolisati poštovanje prava građana, utvrđivati povrede njihovih prava učinjene aktima, radnjama ili nečinjenjem organa uprave ili javnih službi.

 Kotorski ombudsman će pratiti na osnovu pristiglih pritužbi i predstavki, stanje u organima lokalne uprave, odnosno službama u cilju unapređenja dobrog upravljanja u opštini i inicirati izmjene opštinskih propisa za koje se procijeni da proizvode najveće probleme za građane u svojoj primjeni.

Kotorski ombudsman će biti nadležan da obavlja sledeće poslove: prima i ispituje pritužbe koje se odnose na povredu prava građana od strane organa, odnosno službe; postupa po sopstvenoj inicijativi u svakom slučaju gdje postoji sumnja o postojanju kršenja prava građana od strane organa, odnosno službe; inicira pokretanje krivičnih, disciplinskih i drugih postupaka kod nadležnih organa u slučaju kršenja prava od strane organa, odnosno službe.

 Naš cilj je da napravimo model lokalne samouprave kakav Kotor zaslužuje, da ključevi grada budu stvarno u rukama građana svih 365 dana u godini, a ne samo u vrijeme karnevala i dječijeg festivala

Podijeli na: