Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

05.05.2022
1189

SAOPŠTENJE PREDSJEDNIKA OO NSD KOTOR VLADIMIRA POTPARE

Prenosimo saopštenje predsjednika Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Kotor, Vladimira Potpare.

Na manipulacije i neistine koje je predsjednik Vladimir Jokić iznio na sjednici SO Kotor održanoj juče, a koje su dominantno vezane za mene kao predsjednika Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Kotor (OO NSD), odgovoriću kratko samo na neke i to ne zbog njega, jer on istinu dobro zna, već zbog građana Kotora.
Krajem 2017. godine, tačnije u decembru ja, kao predsjednik OO NSD Kotor, iznosim stav Opštinskog odbora da u program kulturnih manifestacija, pored već predloženih uđu i “Svetosavski dani” koji bi se održavali u periodu između manifestacije “Od Božića do Božića” i zimskog karnevala.
Naišli smo na žestok otpor koalicionih partnera, ali i pored toga uspijevamo, na što smo veoma ponosni, da organizujemo jedan dio predviđenih dešavanja sa dominantnim događajem-Svetosavskim balom. Sam bal je izazvao oduševljenje svih učesnika i o njemu se i danas priča. Ono što je posebno važno je činjenica da je taj bitan događaj za srpski narod vraćen u Kotor poslije 20 godina.
To je gospodinu Jokiću mnogo zasmetalo. Glavni problem nastaje kada je Svetosavske dane trebalo uvrstiti u program kulturnih manifestacija za 2018. godinu. Predlaže nam se da manifestaciji promijenimo ime i da se zove “Zimske kulturne svečanosti” za koje budžet ne bi bio limitiran.
Nama tako nešto nije bilo prihvatljivo. Naša je uloga da čuvamo tradiciju i kulturu srpskog naroda pod pravim imenom, a Sveti Sava je ime i prezime naše tradicije. Shvatamo da to Demokratama smeta, isto kao što im je smetalo da natpisi ulica budu ispisani ćirilicom, pa su svi njihovi odbornici glasali protiv te odluke. Isto kao što je gospodinu Jokiću smetalo da se održi prikazivanje filma Borisa Malagurskog.
Zbog čega Demokrate i gospodin Jokić opstruiraju sve što ima srpski predznak, pitanje je na koje bi on trebao da odgovori ali naravno, lakše je i prevashodno isplativije zbog birača, služiti se manipulacijom i neistinom.
Da napomenem da je organizator ”Svetosavskih dana” bila NVO ”Luča” koja je oformila Organizacioni odbor koji se redovno sastajao i vrlo ozbiljno radio na ovom projektu.

Foto: cdm.me
 

Podijeli na: