Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

19.08.2020
909

SAOPŠTENJE OO SOCIJALISTA KOTOR (19.08.)

Božidar Vukšić, odbornički kandidat liste „Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti Kotor“

Vukšić: U Grblju u 21. vijeku i dalje dežurne teme voda, struja i put

Područje Grblja čini gotovo jednu četvrtinu teritorije kotorske opštine i sa svojih 22 kilometara morske obale i drugim prirodnim resursima treba da bude razvojna šansa Kotora, a ne da se nalazi u zapećku kako je to sada slučaj.

Zahvaljujući DPS-u, u Grblju, u 21. vijeku, i dalje su dežurne teme – voda, struja i putna infrastruktura, što je za rubliku – vjerovali ili ne.

Neplanska valorizacija prostora Grblja posebno se pokazala na primjeru projekta industrijske zone. Umjesto izmještanja industrije i podsticanja preduzetničke inicijative sve je ostalo mrtvo slovo na papiru, jer se tzv. industrijska zona pretvorila u izgradnju skladišta.

Mi, Socijalisti, upozoravamo da je Grbalj godinama zloupotrebljavan, jer se novac od naknada i drugih kapitalnih prihoda, koji se ubira sa prostora Grblja, koristi za promašene projekte van teritorije Grblja, umjesto da se ulaže u Grbalj. Koliko je DPS-u stalo do Grblja možda najbolje pokazuje primjer projekata vodosnabdijevanja i puta kroz Donji Grbalj, koje nijesu ni pokušali realizovati, već ih samo iz godine u godinu prepisuju u svojim „strateškim“ planovima i od izborne kampanje do izborne kampanje.

Papir zaista trpi sve, a naročito pred izbore. Ali, ako je i od DPS-a i od Željka Aprcovića – mnogo je. Zato im poručujemo - dosta se od Grblja uzimalo, vrijeme je da se Grblju vrati ono što mu pripada. Vrijeme je da Grbalj dobije pristojnu niskonaponsku mrežu i putnu infrastrukturu, kao i vodu iz Regionalnog vodovoda. Nezapamćen je primjer da regionalni vodovod prolazi kroz Grbalj, a da Grbljani ne dobijaju vodu iz njega.

Grbalj zaslužuje da poštenim radom, domaćinskim upravljanjem i kapitalnim ulaganjima dobije razvojnu šansu od čega bi korist imali svi u Kotoru. Zato izađite na izbore 30. avgusta i glasajte za broj 9 i listu „Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti“.

Podijeli na: