Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

29.01.2020
690

SAOPŠTENJE OO SDP KOTOR 29. 01. 2020.

OLDLUKE OSTAJU ISTE SAMO SE VLAST MIJENJA

U sjenci protesta u Crnoj Gori, Odluka da se u istoj neregularnoj formi u trećem pokušaju potroši tri miliona eura građana Kotora kroz pravno-ekonomski nespremnu kupovinu nepokretnosti AD Jugopetrol, nova vladajuća većina pokazala je koliko nije bolja od stare. Usvojena je pravno - ekonomski neregularna Odluka koja se mulja već godinama i koja takva kakva je, ili je plod neznanja, ili nekih nama (ne)jasnih motiva.

Odluka mijenja vlasnika, ali odluka “mulja” na isti način, prošli “crvena kravata“ gradonačelnik i sadašnji DPS gradonačelnik koji je protiv nje glasao prije godinu. U svim “mijenama” gradonačelnika, SDP je nudio isto - pravno valjanu formu, uz saradnju sa Vladom i CEDIS-om, i napokon valjano rješavanje problema kontakt zone Tabačina – Starog grada, a time bi se izbjeglo da se “utope” tri miliona kotorskog novca.

U prošlom sazivu je ista odluka u istoj formi oborena i uz glasove sadašnjih konstituenata vlasti (DPS, SD, HGI, LP), pa ostaje nepoznanica, šta se to promjenilo za ovih nepunih godinu dana u svijesti sadašnje vlasti, kada su odlučili da daju svoj glas za istu odluku protiv koje su bili prije godinu, jer nije bila pravno uredna da zaštiti tri miliona eura građana Kotora.

Bez valjanog elaborata (ili je sada onaj isti elaborat Demokrata postao dobar), bez jasne ugovorne forme koja treba da bude potvrda za realizaciju namjene kupovine nepokretnosti i koja će uključiti sve tri strane u tom pravnom poslu, Opštinu, CEDIS i Jugopetrol. Sve to nam ostavlja prostor da vjerujemo da su se nažalost samo provizije promjenile, a namjere ostale iste.

Podsjećamo naše građane i građanke, da je SDP još prije godinu dana bio protiv donošenja ove odluke bez jasne namjene i preciznog definisanja pravnog posla. Zahtjevali smo da se naprave garancije da će cjelokupan kupoprodajni proces biti valjan i prije svega u interesu građana radi rješavanja značajnog pitanja funkcionisanja samog grada. Svoju namjeru nismo samo iznjeli u skupštini i javnosti kao drugi, već smo i preduzeli prve značajne korake pribavljanjem pisane podrške premijera, da CEDIS može započeti ugovaranje sa opštinom Kotor oko preuzimanja kontakt zone Tabačina.

Zašto vladajuća većina nije nastavila pravno ispravnu proceduru, već opet izabrala lakši scenario da rastereti građane viška novca, a sve pod sloganom “za bolje funkcionisanje grada”. Ostaje da se pitamo, da li je to ipak plod neznanja ili nekih nama (ne)jasnih motiva – kaže se u saopštenju OOSDP-Kotor

Podijeli na: