Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

12.07.2020
491

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR: GODINA U SLUŽBI GRAĐANA

Prenosimo saopštenje Opštinskog odbora DPS-a Kotor.

Prije samo godinu dana, grad Kotor je bio na prekretnici. Za nama su bile dvije ipo godine iznurivanja, zloupotrebe, političke i institucionalne nestabilnosti i diletantskog odnosa prema gradu i građanima. Pred nama su bile dvije mogućnosti – da dopustimo da nastave sa urušavanjem svih vrijednosti našeg grada, ili da odlučno preuzmemo kormilo.

U julu 2019, bez galame, populizma i sujete DPS je preuzeo vlast u Kotoru i samim tim veliku odgovornost. Zatečeno stanje u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima najbolje znaju zaposleni. Rasulo, javašluk, nemar ostavili su snažne poslijedice, sa kojima smo odlučili da se borimo.

Poslu se prišlo odgovorno, domaćinski, onako kako Kotor zaslužuje i kako Kotorani samo znaju. Postavili smo jasan cilj – da se grad stabilizuje. Da se građanima stave na raspolaganje svi javni servisi u nadležnosti lokalne vlasti. Da se uvede konačno red u lokalni Parlament, koji je mjesecima funkcionisao „u stečaju“.

Za relativno kratko vrijeme, uz posvećenost i odgovornost svih nadležnih, održane su sve zaostale sjednice Skupštine i usvojeni su svi razvojni planovi i strategije.

Godinu za nama nismo doživjeli kao godinu naše vlasti, već kao jednu značajnu i dinamičnu godinu Kotora, godinu građana Kotora, bez podjela. Godinu razvoja, izgradnje i uređenja grada. Građani su jasno uočili da je ovo bila godina mnogobrojnih planiranih, započetih i dovršenih projekata od vitalne važnosti za svakodnevno funkcionisanje našeg grada i svih nas.

Rad i bezuslovna predanost se osjećaju i vide.

Naši prethodnici su političkim revanšizmom zavadili grad, da bi se na kraju i sami među sobom zavadili. Danas se postavlja pitanje kako bi oni, u vrijeme zdravstveno-ekonomskih izazova djelovali na vlasti? I još gore – kako bi Kotor preživio istovremeno dvije pošasti – Covid 19 i njihov amaterizam i pohlepu.

Danas, nakon godinu dana, spremni smo za nove izazove. Grad je postavljen na stabilnim temeljima posvećenosti, znanja i spremnosti da u narednom periodu odgovorimo izazovima i potrebama na način na koji to Kotor zaslužuje.

 

Predsjednica OO

Prof.dr Tatjana Stanovčić   

Podijeli na: