Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

31.01.2020
2013

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Sinoć je održana sjednica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, kojom je predsjedavala predsjednica Tatjana Stanovčić, uz prisustvo koordinatora u ime Predsjedništva Partije  Branka Čavora i Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Tamare Vukašinović.

Na sjednici je razmatrana realizacija Izbornog programa, kao i rad lokalne samouprave. Članovi Opštinskog odbora dali su punu podršku nastavku kvalitetnog pružanja usluga građanima Kotora iz opštinske nadležnosti, uz konstataciju da su primjetni napori lokalne vlasti da u saradnji sa Vladom Crne Gore revitalizuje drevni grad Kotor za dobrobit svih njegovih građana. Kao projekat od posebnog interesa svakako su izdvojili izgradnju pothodnika, koji će direktno uticati na smanjenje stvaranja saobraćajne gužve, kao i nastavak radova na završetku rekonstrukcije zimskog bazena.


Na sjednici je takođe razgovarano i o aktuelnim društveno-političkim dešavanjima u Crnoj Gori nakon  usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica. Ocijenjeno je da politički skupovi i protestne šetnje, lažno prikrivene pod plaštom crkve, predstavljaju ništa drugo do posljednji trzaj opozicionih partija u Crnoj Gori da opravdaju svoje postojanje svojim mentorima iz drugih država.

Nažalost, manipulisanjem vjerskim osjećanjima građana Crne Gore, pojedini politički subjekti, potpomognuti određenim medijskim krugovima, pokušavaju da Zakon o vjeroispovjesti predstave u pogrešnom svjetlu, dovodeći građane u zabludu da su bilo čije svetinje ugrožene. Demokratska partija socijalista, na čelu sa njenim predsjednikom, uvijek se borila i uvijek će se boriti za očuvanje slobode vjeroispovjesti svih građana naše zemlje što je i osnovna svrha ovog Zakona.

Protesti, koji su organizovani u ime vjere i tradicije, a ustvari u ime ostvarivanja partikularnih interesa opozicionih partija, za jedini cilj imaju stvaranje nemira i očigledna je namjera udara na crnogorske državne vrijednosti.
U tom smislu, Opštinski odbor DPS Kotor pozdravlja napore Vlade Crne Gore na otvaranju dijaloga sa zainteresovanim vjerskim zajednicama u cilju unaprjeđenja teksta Zakona.
Kotor, kao vjekovni slobodarski grad, okarakterisan multikulturalizmom i međuvjerskom tolerancijom, ne smije dozvoliti da izuzeci ometaju državu u svom institucionalnom uređenju, već svi građani moraju dati svoj doprinos da naša domovina-Crna Gora stoji rame uz rame sa najvećim državama svijeta na međunarodnoj sceni na kojoj će uvijek imati svoje zasluženo mjesto.

Opštinski odbor DPS Kotor čestita crnogorskim ajkulama na, za nas, zlatnoj bronzi i na najboljoj mogućoj odbrani crnogorske zastave!

 (Informativna služba OO DPS Kotor)

Podijeli na: