Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

28.08.2020
1122

SAOPŠTENjE KOALICIJE „ZA BUDUĆNOST KOTORA“

Jedan od prioriteta koalicije „ZA BUDUĆNOST KOTORA“, biće da Kotor konačno dobije status grada! Neshvatljivo je da aktuelna vlast, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, tokom 30 godišnje vladavine, nije imala sluha a još manje volje da prihvati kotorsku realnost, a to je da je Kotor GRAD u pravom smislu te riječi! Kako je moguće da opština koja u svom sastavu ima Stari grad nema status grada?
Razlozi za to su višestruki-Kotor je jedini grad u CG koji je vjekovima, u kontinuitetu bio administrativni, politički, kulturni, ekonomski, pomorski, duhovni, zdravstveni centar, ne samo Boke Kotorske nego i šire.Zahvaljujući aktuelnoj vlasti, Kotoru je oduzet vjekovima stican status Grada!
Treba podsjetiti, da je Kotor, zbog svojih karakteristika još u XIV vijeku imao svoju autonomiju i Statut grada, koji je imao snagu Zakona.Činjenica da je preko polovine spomeničkog blaga CG,smješteno na teritoriji Kotora,dovoljno govori o posebnosti našeg grada, kome se sa neskrivenim oduševljenjem dive brojni gosti koji ga posjećuju,strane delegacije, javne ličnosti iz svijeta umjetnosti,kulture,sporta..a jedan je od 1030 upisanih, zaštićenih područja na listi svjetske kulturne baštine!
Sve su ovo više nego dovoljni razlozi a koji predstavljaju našu obavezu, da odmah, po preuzimanju vlasti, iniciramo rešavanje gradskog statusa Kotora, jer je Kotor, između svih upisanih gradova, jedino naseljeno mjesto upisano na listi UNESCO!
Aktuelna,još svega par dana, vladajuća taster mašinerija, ni prilikom usvajanja Zakona o teritorijalnoj organizaciji CG, kada je Cetinje dobilo status grada i postalo prestonica CG, a Podgorica Glavni grad sa svojim opštinama, nije imala volje ni u najavi da Kotor dobije status grada a zatim, prirodno da dobije status kulturne prestonice naše države.Tada je moć prsta na tasteru vladajuće klike,bila dovoljna da Kotor ne dobije status grada!
Dakle, u nedelju,30.avgusta i ovo je važan razlog više, da vam izbor bude lak, prirodan i očekivan! Bez straha, jer nemate ni jedan razlog za to, izađite na birališta i odredite snagom olovke vašu budućnost! Glasajte za „BUDUĆNOST KOTORA“ br.6 i „ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“ br.9!!!
Maja Mršulja, kandidatkinja za odbornicu

Podijeli na: