Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

10.09.2020
985

SAOPŠTENJE KOALICIJE ZA BUDUĆNOST KOTORA (10.09.)

Stav članova OIK-a Kotor Danice Kovačević i Ivana Mikijelja ispred Velike narodne koalicije "Za Budućnost Kotora"!

Na jučerašnjoj sjednici Opštinska izborna komisija Kotor donijela je izvještaj o rezultatima izbora za odbornike u Skupštini Opštine Kotor, gdje je utvrđen mandat političkoj partiji HGI "Svim srcem za Kotor", a umanjen " Demokratskoj Crnoj Gori", kao drugoj partiji po broju osvojenih glasova na nedavno održanim lokalnim izborima u Kotoru.

 Preglašavanjem članova OIK, a na krajnje nasilan i nezakonit način, gdje je 8 članova komisije ispred ( DPS-a, LP-a, HGI-a, SD-a i Bošnjačke stranke ) glasalo ZA, a 6 članova komisije PROTIV ispred ( Koalicije "Za Budućnost Kotora, DCG, GP URA- "Crno na bijelo" i Socijalisti Kotor), usvojila je izvještaj o rezultatima izbora za odbornike u SO Kotor i na taj način dovela u pitanje izbornu volju građana Kotora.

 Na ovaj način DPS sa svojim "vječitim partnerima" nastavlja sa pravnim nasiljem, političkom korupcijom, donošenjem nezakonitih i neustavnih odluka, a sve u cilju sprečavanja objave konačnih rezultata izbora i uspostavljanja nove vlasti u Kotoru dominantno predvođene DCG i Velikom narodnom koalicijom " Za Budućnost Kotora ".

 Napominjemo da je sam tok sjednice tekao na krajnje "užurban" način, gdje nije dozvoljeno svim članovima komisije da podjenako iznesu svoja misljenja i na taj način konstruktivno riješe nastalu situaciju.

 U prilog gore navedenom govori činjenica da politička partija HGI " Svim srcem za Kotor" nije iskoristila svoja zakonom data prava, te su im rokovi za podnošenje svih prigovora i žalbi u momentu donošenja ovog izvještaja uveliko istekli.

 Ističemo da apsolutno kao članovi OIK, a Kotor i prije svega kao Kotorani podržavamo prava manjinskih naroda, ali koja se isključivo ostvaruju u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima države Crne Gore.

Takođe, naše reagovanje nije usmjereno protiv ostvarivanja prava manjinskih naroda u Crnoj Gori i Kotoru, ni u jednom trenutku, ali kao poštovaoci vladavine prava i pravne države želimo da ukažemo na nezakonite radnje dijela članova Opštinske izborne komisije Kotor, koji nisu uspjeli da adekvatno obrazlože svoj stav i pritom glasali za ovako nedopustiv i nedozvoljen izvještaj o rezultatima izbora za odbornike u SO Kotor

Podijeli na: