Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

27.09.2024
166

SAOPŠTENJE koalicije SNP-DSS ODGOVORNO !

Što se izborna kampanja sve više bliži kraju tako i retorika kandidata, sa izbornih lista, pomalo poprima i optužujući karakter, posebno kada su Grbalj i grbljani u pitanju! Pa tako, ponekad na prvo slušanje, ispada da se u nedjelju 29. septembra ne bira kotorski lokalni parlament, već grbaljski! Stoga, kao Grbljanin, ili preciznije donjogrbljanin i kao kandidat sa liste "SOCIJALISTIČKA NARODNA PARTIJA - DEMOKRATSKA SRPSKA STRANKA ODGOVORNO!", čiji je nosilac gđa Maja Mršulja, aktuelna predsjednica SO Kotor, iznosim svoj stav.

Nikada više i vidljivije se, u proteklih par decenija, nije ulagalo u Grbalj kao što je u poslednje četiri godine! Da li je moglo više, možda jeste i uvijek može više, jer to je dug proces. Ali, mora se priznati, da smo svjedoci i očevici razvoja urbanog Grblja sa pristojnim saobraćajnicima, sa uveliko započetim kapitalnim projektima komunalnog opremanja vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Niču nova naselja, hoteli i velelepne porodične zgrade, što sve skupa uzrokuje potrebu izgradnje modernih i većih vrtića i škole. To je postala nasušna potreba za grbaljske mlađe naraštaje, njihove roditelje i zaposlene u ovim institucijam, što će nam kao novoj vlasti biti prioritet za promptno reagovanje.

Posebnu pažnju i brigu vodićemo o cca 20 - tak kilometara predivne morske obale, o kojem se mi grbljani, a i kotorska opština u cjelini, ništa ne pitamo, jer se tom Bogom danom obalom sa predivnim plažama, uvalama i uvalicama, poput Žukovice, pita tzv. Morsko dobro, u narodu odavno prepoznato kao Morsko zlo! To će biti naš prioritet! Stoga i svesrdno podržavamo inicijativu upućenu Vladi i Skupštini Crne Gore, koju su pokrenili gradonačelnici svih primorskih opština, o rasformiranju Morskog dobra! Obrazloženje za tu inicijativu služi neuređena i devastirana obala, kako u našem Grblju, tako u u cijeloj opštini. Dovoljno je vidjeti zapuštene prostore bivšeg hotela Fjord, Slavije, Bokeljke, Jugooceanije, kao i prostor do policije, sa posebnim osvrtom na prostor oko bolnice.

Poštovani sugrađani i sugrađanke sve ovo su stimulativni razlozi da u nedjelju izađete na glasanje i zaokružite broj 10! 

Kandidat za odbornika Ivo Bajković

Podijeli na: