Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

26.08.2020
748

SAOPŠTENJE HGI-a (26.08.)


Plenković - podržavamo HGI i želimo uspjeh na izborima


 

Danas je u Banskim dvorima, u Zagrebu, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u službeni posjet primio delegaciju Hrvatske građanske inicijative, predsjednika Adrijana Vuksanovića i potpredsjednika Iliju Janovića.

Premijer Plenković je pohvalio politiku HGI - ja i konstatirao da je ona most suradnje dvije prijateljske države, Republike Hrvatske i Crne Gore. Sugovornici su se suglasili da HGI daje konstruktivan doprinos društveno političkom životu Crne Gore i jača njenu državnost. Izraženo je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa dviju susjednih država, a delegacija Hrvatske građanske inicijative je zahvalila Predsjedniku Vlade na pomoći koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njenom integracijskom putu prema Europskoj uniji, a jednako tako što vodi računa o Hrvatima u samoj Crnoj Gori.

Posebno važno je što je premijer Plenković primio čelnike HGI - ja u samoj završnici kampanje za parlamentarne i lokalne izbore koji se održavaju naredne nedjelje i što je iskazao jasnu i nedvojbenu potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je kazao kako će i dalje davati potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi i izrazio iskrenu želju za uspjehom na predstojećim izborima, kako bi Hrvati imali i ubuduće svoje autentične političke predstavnike u Skupštini Crne Gore i na crnogorskoj političkoj sceni. Predstavnici HGI - ja su na koncu zahvalili premijeru Plenkoviću na iskrenoj potpori, pri čemu su istakli da će i dalje provoditi politiku na očuvanju hrvatskog identiteta i snaženju temeljnih vrijednosti multinacionalne i multikulturalne Crne Gore.


Susretu su nazočili i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i Vladimir Drobnjak, savjetnik premijera Plenkovića. 

 

 

Podijeli na: