Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

05.03.2020
757

SAOPŠTENJE DSS: PODUHVAT POTHODNIK UGROZIO CIJELU RIVU

Najnovije građevinsko čudo na kotorskoj rivi tzv. pothodnik, a u suštini rupa bez dna, za nas iz Demokratske srpske stranke nije nikakvo iznenađene. Da će ovakav epilog ovog kotorskog građevinskog čuda i „rješenja“ za saobraćajne gužve biti znali smo, kada smo kao odgovorna vlast, odmah na početku preuzimanja vlasti, 2017. godine, stavili “ad acta” ovaj građevinski poduhvat!            

Svako ko je iole mislio i ko je želio dobro našem Kotoru znao je da je to utopistička ideja iz više uglova. Kao prvo narušava se istorijsko – ambijentalni izgled grada, koji se nalazi na UNESKO – voj listi kulturne baštine. Zatim suštinski, dovodi se u pitanje ko i zašto sve ovo radi i sa kakvim namjerama, kada se zna da ovaj građevinski poduhvat dovodi u pitanje opstanak same rive, reprezentativno prepoznatljive zgrade Lučke kapetanije i jedinu komunikativnu saobraćajnicu, a u krajnjem i sami Stari grad?!            

Sada je, nadamo se i laicima, jasno da je ovaj posao imao samo za cilj da se nekom učini usluga, da lično profitira, politički i izvjesno  materijalno, a to što ni najoptimističkiji vidovnjaci ne vide kraj sumnjivo započetog posla vladajuću “vardarsku” ekipu ne zanima. 

Međutim, kako ovo nije administrativni posao i propust u čijem saniranju im mogu pomoći institucije sistema, u prvom redu Upravni sud CG, ovo je posao kojim će se baviti Tužilaštvo CG, struka i (ne)zadovoljni građani, posebno kada budu suočeni sa ozbiljnijom situacijom pothodnika nego što je danas, a što je više nego izvjesno! 

Stoga, za početak, za trenutno, vizuelno „dobro“ započetog posla, “vardarcima” predlažemo da, u cilju prevencije katastrofalnijih posledica ovog građevinskog sunovrata, pod hitno uvedu trajektni prevoz vozila od Markata - do TC  Kamelije, kako bi postojeću saobraćajnicu koliko – toliko sačuvali, makar do svog i konačnog političkog potonuća na predstojećim izborima. U suprotnom, moraće se obratiti aktuelnom ministru vojnom, g-dinu Boškoviću, da im blagovremeno i na vrijeme obezbijedi pontone za premošavanje navedene relacije, baš kao što je to vojska svojevremno uradila kod urušavanja mosta na rijeci Škurdi.           

I na kraju, dok pumpama bezuspješno ispumpavate nadolazeću vodu, pokrijte se po ušima i ne hvalite se kozmetičkim radovima po Kotoru. Nema vam pomoći, ne može  vam pomoći ni novozasađeno cvijeće rajske ptice po rivi, jer sa vama Kotor je daleko od raja. Narod sve vidi, a račun će vam ispostaviti već na prvim narednim izborima!                                                                                                              

Predsjednica DSS-a  Dragica Perović

Podijeli na: