Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

06.12.2021
519

SAOPŠTENJE DSS-a (06.12.21.)

Saopštenje DSS-a prenosimo integralno.
 
“Demokratska srpska stranka (DSS) učesnicima lokalnih izbora u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, čestita postignute izborne rezulate!
DPS-u, iskreno i od srca, čestitamo pad i silazak sa vlasti, a  pobjednicima čestitamo pojedinačne i ukupne izborne rezultate koje će, nadamo se, valorizovati brzim dogovorom oko formiranja vlasti! Na koji način bi narodu pokazali da ih sve dosadašnje nesuglasice i međusobna politička nadgornjavanja i trvenja nisu udaljila od zajedničkog istinskog neprijatelja, od  DPS-a.
Stoga, sve političke analize koliko je ko izgubio, a koliko je ko dobio u odnosu na ove ili one izbore, razmišljajte i ostavite kada eufrična osjećanja, osjećanja iz duše i srca dođu do hladne glave, jer to narod tako očekuje. Naprosto, narodu sada ne trebaju analize, narod je dovoljno pismen da zna koliko je ko porastao,  a koliko pao. Parametara je više?!
Narod očekuje, da izborne rezultate pretočite u brzu realizaciju izbornih obećanja. Treba da znate, da narod očekuje bolji životni standard?! Narodu je dosta parazitske vlasti i lažnih obećanja. Istinski uđite malo u narod i čućete zašto narod vjeruje i bezrezervno podržava i novopromovisani Vladin Program „Evropa SAD  – Crna Gora ODMAH“, po kome bi minimalna cijena rada bila 450 evra, bile povećane plate i penzije.... Narod ne razmišlja je li to program sadaššnjih parlamentarnih partija, ili neke buduće partije. Narod hoće da se uvaže i vrate naknade majkama. Narod hoće dječje dodatke. Narod hoće i očekuje veće plate, veće penzije. Narod hoće da naša omladina ne pečalbari po bijelom svijetu, nego da se školuje i radi u Crnoj Gori, u svojoj zemlji, oni, a i mi, hoćemo bolju,  prosperitetniju... pošteniju Crnu Goru, koja će biti primjer kako jedna država treba da izgleda.
Trebamo da budemo lider i model našim građanima koji nam iz izbora u izbore daju novu šansu, baš kao što su je juče nesebično i otvoreno dali  u Mojkovcu i na Cetinju. Jednostavno, valorizacija izbornih pobjeda nijesu dobre i loše diskusije u skupštinama, kako u državnoj, tako i u lokalnim. Valorizacija pobjede je održiva politička harmonizacija, naravno mimo i bez DPS-a, a sve u korist naroda, koji je godinama preživljavao teror i omalovažavanje preko nezaposlenosti, korupcije, kupovine glasova zloupotrebom živih i preminulih birača, kupovinom ličnih karata......itd, itd, itd.
Stoga, Demokratska srpska stranka za rad sticanja i vraćanja sveukupnog političkog digniteta pobjednicima iskreno čestita, sa molbom,  da se što prije formiraju lokalne vlasti i da se manu ćoravih parlamentarnih rasprava”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednica DSS-a Dragica Perović.

Podijeli na: