Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

01.04.2022
776

SAOPŠTENJE DPS KOTOR (01.04.2022.)

DPS Kotor: Krivične prijave protiv odbornice koja je krivotvorila glasanje i odgovornih, nadležni organi da izvrše nadzor, tri odbornika da vrate mandate

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor u svom obraćanju javnosti saopštio je da na političkoj sceni Kotora ovih dana svjedočimo nezapamćenim zloupotrebama kako bi se na silu, putem političke korupcije, prijetnjama i ucjenama sačuvala, kako je to istakao, nesposobna vlast čija je personifikacija predsjednik Opštine Vladimir Jokić.

Takođe, podsjetio je da su odbornici koji su bili dio kluba odbornika DPS Kotor, Milica Ljutić, Dejan Ognjanović i Mladen Donković odlučili da suprotno stavu svih organa DPS daju kvorum za održavanje sjednice Skupštine opštine Kotor i time pred izvjesno uvođenje prinudne uprave građanima uskratili pravo da izlaskom na birališta daju svoje mišljenje o aktuelnoj vlasti u Kotoru.

„Na taj način su nanijeli štetu gradu, građanima i uvrijedili sve birače naše partije zbog svojih sitnih i ličnih interesa. Nakon sjednice saznali smo da je glasanje na devetoj sjednici Skupštine opštine Kotor izvršeno na protivzakonit način. Na objavljenom snimku glasanja na kome na pomenutoj sjednici Skupštine opštine, tačno se vidi da je odbornica Milica Ljutić glasala za sebe ali i za još dva odbornika. Ovo je očigledan primjer kršenja zakona i poslovnika Skupštine opštine Kotor u kojima se jasno kaže da je odbornik taj koji mora da glasa lično. Na ovo kršenje zakona nijesu reagovali ni sekretarka a ni predsjednica Skupštine što je dodatno omogućilo da nezakonje prođe bez adekvatne reakcije onih koji su bili dužni da vode računa o zakonitosti rada skupštine. Ovaj postupak Milice Ljutić predstavlja tešku zloupotrebu i krivično djelo. Zbog svih ovih okolnosti DPS najavljuje krivične prijave protiv navedene odbornice i odgovornih lica, s obzirom na nezakonit rad Skupštine na devetoj sjednici, zahtijevamo od nadležnih organa da izvrše nadzor iz svoje nadležnosti počev od Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija te ponište sve održane skupštine tog dana“, rekao je predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor.

On dalje navodi da ako se uzmu u obzir događaji koji su prethodili ovom nečasnom činu odbornika i ulogu koju je imao Vladimir Jokić predsjednik Opštine, koji je izgubio podršku svojih koalicionih partnera, sve upućuje da je u pitanju politička korupcija koja je trebalo da omogući njihov opstanak na vlasti.

„Jasno zaključujemo da se radi o političkoj korupciji odbjeglih odbornika i zbog činjenice da isti niti jednim jedinim činom do dana pred skupštinu nijesu nagovijestili ovaj nečasni potez. Takođe, prijetnje krivičnim prijavama od strane gospodina Jokića i činjenica da je i sam priznao kako drži prijave u fioci kao i da je podnio lažnu prijavu, kao vid pritiska na mene, pokazuje na koje je sve prljave načine bio spreman da se bori za svoje i fotelje svojih prijatelja i kumova koje je zaposlio u našoj opštini“, rekao je Moškov.

Na kraju svog izlaganja uputio je ličnu poruku za dojučerašnje partijske prijatelje i političke saborce.

„Kotor je mali grad u kojem moramo da živimo svi zajedno, moramo da živimo sa svojim odlukama ma kakve one bile a i sa onim što te odluke prouzrokuju. Postupak odbjeglih odbornika jeste politička korupcije i izdaja interesa Kotora i građana koji su im dali glas, taj glas je bio za rezultate rada prethodne lokalne uprave na čelu sa DPS-om u godini kovid krize. Ima nešto u ljudskosti, drugarstvu, povjerenju i odanosti, ne želim ništa loše da kažem ovim ljudima, da im tražim mane, time se nikad nijesam bavio. DPS kao partija traži vrline koje svaki pojedinac posjeduje kako bi zajedno gradili društvo u kojem živimo, na tom putu ostajemo dosljedni sa porukom građanima da bez nas u vlasti nikad neće postojati stabilna većina i prosperitetna vlast u našem gradu. Stoga još jednom pozivam navedene odbornike da vrate mandate Skupštini, tj. da vrate partiji koja im je te mandate omogućila“, zaključio je Neđeljko Moškov.

Na njegovo izlaganje, nadovezao se i šef Kluba odbornika DPS Kotor Željko Avramović, koji troma doskorašnjih odbornika i člana DPS poručio da su nanijeli nepopravljivu štetu sebi, svom ugledu u gradu, partiji i Kotoru.

„Koliko god ko sumnjao u njega politički moral je bio osnova djelovanja naše partije u gradu. Oslanjali smo se na međusobno povjerenje, na partijsku odanost i posvećenost interesima grada svakog našeg člana i članice, posebno odbornika, kao reprezentativnog predstavnika naše politike. Žao mi je zbog vas, zbog nas i zbog Kotora“, rekao je on.

Šef Kluba odbornika DPS je istakao da fotelja Vladimira Jokića nije vrijedna da je tri odbornika Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković pronose Kotorom i uzdižu je na visine koje nije zaslužila.

„Svojim činom vi ste oteli Kotoranima mogućnost da odluče hoće li ih i dalje voditi nesposobna vlast. Sve što nastane na prevari, nestaje brzo i bolno“, kazao je Željko Avramović.

Opštinski odbor DPS Kotor   

Podijeli na: