Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

02.10.2023
1622

SAOPŠTENJE ZA BUDUĆNOST KOTORA: ČUDNA JADA OD KOTORA GRADA

Prenosimo saopštenje koalicije Za budućnost Kotora:

Sjutra je nastavak započete XX sjednice SO Kotor, pitanje je da li će biti kvoruma ili ne? Ko trenutno čini vlast u Kotoru, po kojem koalicionom sporazumu? Sve su to pitanja na koja građani ne dobijaju odgovor. Da se podsjetimo što se dešavalo na započetoj XX sjednici SO Kotor.

Jokiću za izgradnju jednog hidranta (šahte) potrebna površina od 27 306,00 m2

Predlogom odluke o utvrđivanju javnog interesa radi pokretanja postupka potpune i nepotpune eksproprijacije u cilju poboljšanja i proširenja vodovodne i kanalizacione mreže za Risan, Perast, Stoliv i Prčanj predložena je nepotpuna eksproprijacija za 194 parcele.

Zavisno od parcele, površina na kojoj se vrši ekspoprijacija kreće se od 0,5 m2 do nekoliko stotina m2 i tu ništa ne bi bilo čudno da u odluci za fazu V- distributivni i tranzitni vodovod Prčanj Stoliv ne stoji površina od 27 306,00 m2 za potrebu izgradnje jedne šahte i da prođe vodovodna cijev.

Ukupna vrijednost eksproprijacije je 592.611,67 eura, a za ove dvije parcele 528.371,10 e. Da pojasnimo čitaocima, vlasništvo nad parcelama se ne mijenja i dalje ostaje 1/1 na starog vlasnika samo se dobija službenost prolaza za vodovodne cijevi.

Prevedeno narodski, Jokić je ovom odlukom želio častiti vlasnike ovih parcela sa preko 520 hiljada eura. Ako se uzme u obzir da je u tom hotelu pravio privatno slavlje vrijedno više desetina hiljada evra ostavićemo čitaocima da donesu zaključak.

Da li je ASK-u prijavio te troškove odgovoriće nadležni organi i sam Jokić. Da li ova odluka ima veze sa svim dešavanjima u Opštini Kotor gdje Jokić ne moze doći do kvoruma za održavanje sjednice lokalnog parlameta već mu većinu čine odbornici SD, DPS a on za uzvrat imenuje njihove kadrove na direktorska mjesta Centra za kulturu, Luke Kotor, Vodovod… neka procijene građani Kotora.

Nikakvog opravdanja za sva ova dešavanja nisu logična, jedino je logično da Jokić podnese ostavku pa u privatnom zivotu da pravi svakojake kombinacije. Moramo podsjetiti i na odluku o finansiranju D.O.O preduzeća za organizaciju kulturnih manifestacija za narednih pet godina, zatim dešavanja u javnom preduzeću Lovanja itd itd.

Odluka o eksproprijaciji je usvojena uz pomoć koalicionih partnera iz DPS, SD uz amandman koji je kao čaj od nane, niti pomaže niti šteti, ali smo sigurni da mu je ova ”kombinacija” propala.

 

Podijeli na: