Politika

24.12.2019
299

SAOPŠTENJE LPCG

Glavni odbor LP pozvao na snižavanje nepotrebnih tenzija: CG sekularna država

Glavni odbor Liberalne partije zasijedao je sinoć u Podgorici. Na sjednici je analizirana politička situacija u Crnoj Gori kao i položaj i politika LP.
Konstatovano je da je ogromna tenzija i kriza dijaloga na crnogorskoj političkoj sceni nepotrebno izazvana i da nema nikakvo racionalno utemeljenje niti koristi za građane te poziva na njihovo snižavanje. Crna Gora kao sekularna država nije smjela da se prepusti talasu klerikalnih priča o vjerskim zajednicama i dozvolila da to poremeti svakodnevni život i funkcionisanje građana i među građanima kada svaki argumentovan dijalog postaje nemoguć.

Pozdravljene su i reforme i podržano usvajanje novih i modernih propisa u oblasti regulisanja statusa vjerskih zajednica, nacionalnih simbola ali radnog prava, što je najznačajnije za građane. Poslanik Liberalne partije Andrija Popović upoznao je Glavni odbor sa skupštinskim aktivnostima i najavio da će i u narednom periodu djelovati u skladu sa principima liberalizma i zdrave argumentacije protiv svakog populizma i smutnje. Liberalna partija biće saveznik svakoj progresivnoj, evropskoj i modernoj politici i reoformi.

Glavni odbor diskutovao je i o predstojećoj izbornoj godini, mogućim reformama izbornog zakona te pripremama liberala za izborne procese naredne godine.

(PR služba LPCG)

 

Podijeli na: